DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs ar ANO Ģenerālās Asamblejas prezidentu pārrunā cīņu pret dezinformāciju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 24.septembrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Ņujorkā (ASV) tikās ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās Asamblejas (ANO ĢA) 76.sesijas prezidentu, Maldīvijas ārlietu ministru Abdulu Šahidu (Abdulla Shahid). Sarunas laikā amatpersonas pārrunāja cīņu pret dezinformāciju, vakcīnu nodrošināšanas jautājumus, klimata pārmaiņas procesus, kā arī situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Latvijas ārlietu ministrs tikšanās laika apliecināja stingru Latvijas atbalstu multilaterālismam un ANO lomai, stājoties pretī pašreizējiem izaicinājumiem, tai skaitā, pandēmijai, klimata pārmaiņām un mēģinājumiem apšaubīt starptautisko tiesību pamatprincipus. E.Rinkēvičs atzinīgi novērtēja ANO ĢA jaunā prezidenta vīziju un nospraustās prioritātes.

“Kā neliela valsts Latvija ANO ietvarā izceļ savas ekspertīzes jautājumus, piemēram, dezinformācijas apkarošanu, labu pārvaldību, mediju brīvību un līdztiesības jautājumus,” sacīja Latvijas ārlietu ministrs. Šajā kontekstā E.Rinkēvičs pieminēja Latvijas ieguldījumu ANO ĢA 75. sesijā apstiprinātās pirmās informācijas un medijpratības rezolūcijas izstrādē. Latvija turpinās aktualizēt dezinformācijas tematu arī šajā ANO ĢA sesijā, apstiprināja ministrs.

Uzrunājot A.Šahidu par reģiona aktualitātēm, E.Rinkēvičs vērsa uzmanību situācijai, kas Baltkrievijas varas režīma rīcībās rezultātā ir izveidojusies uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Ministrs akcentēja, ka Baltkrievijas puse ļaunprātīgi izmanto savās interesēs trešo valstu migrantus, lai radītu spriedzi un saspīlējumu uz abu valstu robežas. E.Rinkēvičs, informējot A.Šahidu par aktuālo situāciju šajā jomā, aicināja kompetentas ANO aģentūras pievērst uzmanību šim jautājumam, izdarot spiedienu uz Baltkrievijas pusi, lai tā pārtrauktu destabilizējošus soļus saistībā ar nelegālas migrācijas veicināšanu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI