DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: valstij un privātajam sektoram jāapvieno spēki ilgtspējas projektu īstenošanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits piektdien Rīgas pilī tikās ar SEB bankas prezidentu un galveno izpilddirektoru Johanu Torgebiju (Johan Torgeby), izpilddirektora vietnieku Matsu Torstendālu (Mats Torstendahl) un SEB bankas galveno atbildīgo ilgtspējas jautājumos Hansu Beieru (Hans Beyer), pārrunājot ilgtspējas, zaļās un digitālās transformācijas projektus.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija ir ilgtspēju izvirzījusi kā nopietnu nākotnes stratēģiskās attīstības virzienu. E. Levits norādīja uz valdībā tikko apstiprināto valsts ilgtermiņa attīstības misiju “Jūra 2030”, kas ietver dažādus Baltijas jūras un reģiona ilgtspējas aspektus: “Gan mēs kā valsts, gan jūs kā finanšu uzņēmējdarbības pārstāvji vienādi izprotam nepieciešamību pēc zaļās transformācijas. Klimata pārmaiņas norit, un mums ir strauji jāpielāgojas situācijai un jānāk ar risinājumiem. Valsts un privātajam sektoram šeit jāstrādā kopīgi, lai to sasniegtu,” uzsvēra E. Levits. Tāpat Valsts prezidents uzsvēra Eiropas Savienības Zaļā kursa ietvaru, kuru Latvija aktīvi atbalsta.

Bankas pārstāvji iepazīstināja prezidentu ar SEB uzņēmumu grupas un SEB bankas skatījumu ilgtspējas projektu atbalstīšanu, atzīmējot, ka pasaulē investori vēlas ieguldīt projektos, kas gan dara labu ilgtspējas laukā, gan satur uzņēmējdarbības komponenti. 

Valsts prezidents aicināja SEB grupas uzņēmumus iesaistīties Trīs jūsu iniciatīvas platformā, atbalstot savienojamības u.c. projektus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI