DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā turpinās vērienīgie ielu seguma atjaunošanas darbi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgā turpinās pēdējos gados lielākie brauktuvju seguma remontdarbi, palielinot satiksmes drošību un ērtību vairāk nekā uz desmit tiltiem un pārvadiem, kā arī 30 ielu posmos.

Kā uzsver Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis, ir svarīgi gan īstenot un pabeigt lielos infrastruktūras projektus, gan ieguldīt līdzekļus, lai uzturētu un uzlabotu asfaltu jau esošajā Rīgas transporta infrastruktūrā – uz ielām, tiltiem un ceļu pārvadiem. “Liels darbs vēl priekšā, bet jau šogad, īstenojot darbus 40 objektos visā Rīgā, ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis izjutīs asfalta seguma kvalitātes uzlabošanos,” norāda V. Ķirsis.

Ielu seguma atjaunošana jau ir pabeigta K. Ulmaņa gatvē no Lielirbes ielas līdz pilsētas robežai, Vienības gatvē no Ozolciema ielas līdz pilsētas robežai, Maskavas ielā pie pilsētas robežas, uz tilta pār Sarkandaugavu Kundziņsalā, Vanšu tilta labā krasta estakādē, Jaunciema gatvē pie Mežvidu ielas, uz satiksmes pārvada pār dzelzceļu Jūrmalas gatvē, Duntes ielā no dzelzceļa viadukta atsevišķās vietās un Salu tilta uzbrauktuvē no Krasta ielas, 13. janvāra ielā, 11.novembra krastmalā, Jāņogu ielas posmā no Taisnās ielas līdz Dārziņu 30.līnijai, Taisnajā ielā no Ābeļu līdz Jāņogu ielai, Rātsupītes ielas posmā no Kleistu ielas līdz PV "Mikrobioloģijas institūts", Ķīpsalas posmā pie Vanšu tilta, kā arī uz tiltiem pār Kīleveina grāvi Buru ielā un Zunda kanālu Balasta dambī.

Ielu seguma atjaunošana sākta uz Jorģa Zemitāna tilta, Kalnciema ielas posmā no Slokas ielas līdz Melnsila ielai, Buļļu ielas posmā no pārbrauktuves līdz Kleistu ielai, Maskavas ielā pret Rumbulu abos virzienos, Ganību dambī no Dambja ielas līdz Sarkandaugavas tiltam, Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes ielas līdz Ieriķu ielai un Ieriķu  ielas posmā no Biķernieku ielas līdz Lielvārdes ielai.

Drīzumā tiks sākta asfaltēšana Senču ielas posmā no Senču ielas Nr. 4 līdz Miera ielai, Bāriņu ielā no E. Smiļģa ielas līdz Āgenskalna tirgum un Jaunciema gatvē pie Bukultiem.

Ietves segums atjaunots Mārtiņa ielas posmā no Slokas ielas līdz Baložu ielai (kreisā puse) un Kuģu ielas krastmalā, bet seguma atjaunošana turpinās uz tilta pār Kīleveina grāvi Mūkusalas ielā, uz gājēju tilta pie operas, tilta pār Sarkandaugavu Kundziņsalā,  Radio ielā pie 13.janvāra ielas un Staiceles ielā posmā no Vējavas ielas līdz Saktas ielai (nepāra ēku pusē).

Veikta seguma nostiprināšana vairākās grants ielās -  Admirāļu, Bangu un Mencu ielā Bolderājā, Raktes un Trīsstūra ielā Imantā, Dīķa ielā Zemgales priekšpilsētā, Cidoniju un Sakņu ielā Latgales priekšpilsētā. Darbi turpinās Zemītes, Paltmales, Mazā Dārza un Franča Trasūna ielās.

"Šādu tehnoloģiju, lai apkaimju grantētos ceļus noklātu ar cieto segumu, jau gadiem pielieto daudzās Latvijas pašvaldībās. Man ir prieks, ka šā gada pašvaldības budžetā esam atraduši papildu līdzekļus, lai arī Rīgā sāktu ieviest šo tehnoloģiju. Īstenojot pirmos projektus dažādās Rīgas apkaimēs un gūstot pieredzi jau šosezon, nākamā gada budžetā šim mērķim paredzēsim vairāk līdzekļu, lai pēc iespējas vairāk rīdzinieku mājās varētu nokļūt pa cietā seguma ceļu. Cilvēki visās Rīgas apkaimēs ir pelnījuši kvalitatīvus dzīves apstākļus un kvalitatīvs piebraucamais ceļš ir viena no galvenajām pamatvajadzībām," skaidro V. Ķirsis.

Seguma atjaunošana uz ielām un ietvēm ir atkarīga no laika apstākļiem, tāpēc darbu sākšanas un beigšanas termiņi var mainīties.

Kopā paredzēts asfaltēt aptuveni 120 000 kvadrātmetru brauktuvju segumu, tam atvēlot vairāk nekā četrus miljonus eiro. Tāpat segums tiks uzlabots 18 vietās grantētajās ielās gandrīz 32 000 kvadrātmetru platībā, tam atvēlot ap pusmiljonu eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI