DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības sociālajām iestādēm plāno piešķirt finansējumu vakcinēšanās veicināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja trešdien, 25. augustā, atbalstīja 55 000 eiro piešķiršanu Labklājības departamenta pakļautības iestādēm – Sociālajam dienestam, Bērnu un jauniešu centram, sociālās aprūpes centriem un patversmēm, kurās vakcinēto un Covid-19 pārslimojošo personu skaits ir ne mazāks kā 80% no visiem darbiniekiem.

Uz 18. augustu vakcinēto darbinieku īpatsvars šajās iestādēs bija robežās no 56% līdz 77%.

Lai stimulētu vakcinēto darbinieku skaita pieaugumu vismaz līdz 80%, finansiālu atbalstu būtu nepieciešams piešķirt, piemērojot šādu  principu: 5000 eiro iestādei ar darbinieku skaitu līdz 100, 7000 eiro iestādei ar darbinieku skaitu līdz 200, bet 8000 eiro iestādei ar darbinieku skaitu virs 200. Savukārt iestādēs, kurās darbinieku skaits pārsniedz 200 un ir vairākas struktūrvienības atsevišķās adresēs, katrai struktūrvienībai tiktu piešķirti 1000 eiro.

Tāpat komiteja atbalstīja 7500 eiro piešķiršanu Rīgas Bāriņtiesai, ja vakcinēto un Covid-19 pārslimojošo personu skaits būs ne mazāks kā 80% no visiem darbiniekiem.

Nepieciešamos līdzekļus plānots piešķirt no Rīgas domes Rezerves fonda. Galīgais lēmums būs jāpieņem Finanšu un administrācijas lietu komitejai.

“Tā kā vakcinācijas process dažādu iemeslu dēļ valstī nenorit tik raiti, kā nepieciešams, lai sasniegtu pūļa imunitāti, tad mūsu kā pašvaldības uzdevums ir darīt visu iespējamo, lai mazinātu veselības riskus - īpaši senioriem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām. Mums arī jāspēj nodrošināt sociālo un atbalsta pakalpojumu saņemšanas nepārtrauktību tāpat, kā darīt visu iespējamo, lai bērni varētu mācīties klātienē. Uz šo brīdi tas ir arī veids, kā pēc iespējas pasargāt darbiniekus no saslimšanas riska,” skaidro Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldība piešķir papildu finansējumu galvaspilsētas izglītības iestādēm, kurās vakcinēto darbinieku skaits sasniedzis 80%. Patlaban finansējuma piešķiršana apstiprināta 14 skolām un bērnudārziem, bet vēl četri iesniegumi ir izskatīšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI