DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
16. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Darbu uzsāk Ziemeļrīgas kultūras apvienība

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Photo Agency F64

17.augustā galvaspilsētā darbu uzsāk jaunizveidotā pašvaldības kultūras iestāde “Ziemeļrīgas kultūras apvienība”, kurā apvienotas trīs kultūrvietas – VEF Kultūras pils, Mežaparka Lielā estrāde un Kultūras pils “Ziemeļblāzma”. Iezīmējot šīs būtiskās izmaiņas, pie kultūras iestādēm izvietoti vides mākslas objekti, simbolizējot katras iestādes vēsturiskās vērtības un paužot turpmākās darbības virzienus.

Pie VEF Kultūras pils izvietoti vides mākslas objekti “Svētku laivas”, kas simbolizējot jauno apvienības trijotni, greznoti ar ziediem un augu kompozīcijām. Kuģu mastos plīvo katru struktūrvienību raksturojošs karogs. Pie Mežaparka Lielās estrādes atrodas vides mākslas objekts “Ziedu strūklaka”, kas rotāta ar ziediem, zaļajiem augiem un no metāla izgatavotiem speciāliem dekoriem, kas vienotā veselumā saskan ar jauno estrādes konceptu. Šīs kompozīcijas veidojusi māksliniece, vides stiliste Baiba Prindule-Rence. Trīs laivas, kas peld vienā virzienā, katra unikāla, bet visas vienotas, iezīmē katras kultūrvietas dažādo raksturu, bet tajā pašā laikā vienoto mērķi - radīt un piepildīt ikviena cilvēka ikdienu ar kultūras notikumiem, bagātinot mūsu emocionālās pieredzes. Savukārt ziedu strūklaka ietver sevī krāšņumu, ar kādu tiks piepildīta jaunā Mežaparka estrāde, kad tajā pulcēsies dziedātāji lielos un mazos svētkos, kopā to padarot unikāli skaistu”, vides objektus raksturo B. Prindule-Rence. Pie Kultūras pils “Ziemeļblāzma” izstādīta mākslinieces Zojas Golubevas vides mākslas instalācija “Aurora” no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vides mākslas objektu kolekcijas, kas iekļaujas vidē, simbolizējot tiekšanos uz augšu, uz pārmaiņām.

Ar vides mākslas objektiem akcentēts pašvaldības pieņemtais lēmums par “Ziemeļrīgas kultūras apvienības” izveidi, lai turpmāk darbotos efektīvs, vienots ekonomiskās darbības, apsaimniekošanas un satura koncepts Rīgas Ziemeļu administratīvajā daļā. Pēc reorganizācijas trīs teritoriālās struktūrvienības darbosies vienotā platformā, savstarpēji koordinēti, palielinot kultūras pasākumu daudzveidību un pieejamību pilsētā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI