DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Uzņēmēji uzsver papildu motivējošo pasākumu nozīmi vakcinācijas palielināšanai uzņēmumos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, pirmdien, tiekoties ar Tautsaimniecības konsultatīvajā padomē pārstāvēto nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvjiem pārrunāja aktuālos vakcinācijas jautājumus.

Tikšanās laikā uzņēmēji uzsvēra, ka skaidri apzinās vakcinācijas nozīmi uzņēmumu veiksmīgai darbībai un ātrākai atlabšanai no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes.

Vienlaikus, uzņēmēji atzina, ka vakcināciju uzņēmumu darbinieku vidū varētu veicināt dažādi motivējoši pasākumi, tai skaitā valsts apmaksātas brīvdienas. To apliecina vairāku uzņēmumu īstenotā prakse, piešķirot saviem darbiniekiem pēc izvēles brīvdienu vakcinācijas un pēcvakcinācijas dienā vai arī pievienojot divas brīvdienas pie ikgadējā atvaļinājuma.

Tāpat uzņēmēji norādīja, ka situācijas apzināšanu uzņēmumos ievērojami atvieglotu datu pieejamība par vakcinētām un nevakcinētām personām. Ņemot vērā darbinieku izvairīšanos sniegt šādu informāciju, brīžiem tiek apdraudēta raita darba organizācija uzņēmumā.

Pārrunājot darbinieku motivāciju vakcinēties, uzņēmēji vairākkārt norādīja, ka te ir svarīga ģimenes ārstu iesaiste vakcinācijas procesā, kas palīdzētu saņemt kvalificētu, uzticamu un pieejamu informāciju.

“Nevēlamies piedzīvot tādu situāciju, kāda bija pavasarī, kad uzņēmumu darbība pandēmijas dēļ bija apdraudēta, un daļa uzņēmumu tika slēgti.  Tādēļ esam vienojušies ar vakcinācijas procesā iesaistītajām institūcijām, ka tās nodrošinās izbraukuma vakcinēšanas uzņēmumos visos Latvijas reģionos pēc uzņēmumu pieprasījuma. Tādēļ aicinu uzņēmējus izmantot šo iespēju,” sēdes noslēguma uzsvēra ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI