DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija uzsāk kriminālprocesus par marihuānas audzēšanu Kuldīgas pusē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas jūlija mēnesī ir uzsākuši vairākus kriminālprocesus un veikuši kratīšanas īpašumos, kā rezultātā no nelegālās aprites ir izņemta marihuāna.

7.jūlijā Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas veica kratīšanu Kuldīgas novadā, Ēdoles pagastā kādā īpašumā, kur tika konstatēts pusotrs kilograms izžāvēta marihuāna. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturēts vīrietis, kurš iepriekš nav nonācis redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un viņam uz izmeklēšanas laiku ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Nākamajā  dienā, 8.jūlijā Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas Kuldīgas novadā, Kurmāles pagastā kādā īpašumā veica kratīšanu, kur bija aizdomas, ka jaunietis audzē marihuānu. Kratīšanas laikā tika izņemta 78,8g nežāvēta marihuāna un 3,8g izžāvēta marihuāna. Jaunietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu nelegālu apriti. Jaunietis dzīvo kopā ar vecākiem un marihuānu audzēja uz balkona, savukārt vecākiem bija teicis, ka augi, kurus audzē, ir sējas kaņepe.

Savukārt 16.jūlijā Kuldīgā, kādā daudzdzīvokļu nama dzīvoklī tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras laikā izņemta 70 grami nežāvēta marihuāna un 10 grami izžāvēta marihuāna. Arī šajā gadījumā vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīga iecirkņa amatpersonas turpina izmeklēšanu uzsāktajos kriminālprocesos.

Saskaņā ar Krimināllikumu par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Visiem Kuldīgas novada iedzīvotājiem, kuriem nav vienaldzīga narkotisko vielu nelegāla aprite Kuldīgas novadā, aicinām par pārkāpumiem ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruņa numuru 63374407 vai 110. Atgādinām, ka ziņot var arī zvanot uz Valsts policijas uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI