DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Faktiskā bezdarba līmenis jūnijā bija 7,8 %, reģistrētā – 7,4 %

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada jūnijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,8 %, kas salīdzinājumā ar maiju ir par 0,1 procentpunktu mazāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma (DSA) dati. Sieviešu bezdarba līmenis jūnijā pieauga par 0,1 procentpunktu līdz 7,4 %, taču vīriešu saglabājās nemainīgs – 8,3 %. Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,4 %, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā maijā. Salīdzinot ar pagājušā gada jūniju vērojams bezdarba līmeņa samazinājums – 0,8 procentpunkti faktiskā bezdarba līmenim un 1,2 procentpunkti reģistrētā bezdarba līmenim.

2021. gada jūnijā Latvijā bija 72,6 tūkstoši bezdarbnieku (33,5 tūkstoši sieviešu un 39,1 tūkstotis vīriešu). Kopš maija kopējais bezdarbnieku skaits nav mainījies, taču sieviešu bezdarbnieku skaits pieaudzis par 0,1 tūkstoti, un vīriešu samazinājies par 0,2 tūkstošiem. Salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, kad jau trīs mēnešus valstī bija izsludināta pirmā ārkārtējā situācija, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par 11,3 tūkstošiem. Kopš otrās ārkārtējās situācijas izsludināšanas 2020. gada novembrī, kad vairāki klātienes pakalpojumi tika ierobežoti, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par 3,0 tūkstošiem.

Faktiskā bezdarba līmenis un reģistrētā bezdarba līmenis iedzīvotājiem pa mēnešiem
(procentos, sezonāli neizlīdzināts)

Skatīt OSP datubāzē: NBB150m. Dati par faktiskā bezdarba līmeni iepriekšējos periodos precizēti saskaņā ar aprēķina metodoloģiju.

Reģistrētā bezdarba līmenis tiek aprēķināts, izmantojot NVA un CSP veiktā DSA datus. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

CSP atgādina, ka pārmaiņu laikā ir svarīgi iegūt informāciju par iedzīvotāju nodarbinātību, lai novērtētu šī brīža situācijas ietekmi uz ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem valstī, tādēļ aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties ielūgtajās aptaujās. CSP vēlās pateikties visiem, kuri jau piedalījušies aptaujās, lai novērtētu ietekmi uz procesiem valstī. 

Reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem – NVA tīmekļa vietne

Ārkārtas situācijas sociālekonomiskie rādītāji pieejami oficiālās statistikas portālā Sociālekonomiskie rādītāji Covid-19 ietekmē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI