DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Vakar ugunsgrēkā Dienvidkurzemes novada cieta cilvēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.jūlija plkst. 06.30 līdz 13.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 78 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 42 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst.01.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Salacgrīvā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts. Ēkā bija nostrādājis dūmu detektors un pirms VUGD ierašanās no tās bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst.04.55 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Ainažu BUB pārstāvji.

Vakar plkst.18.15 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavas novada Platones pagastā, kur dega neapsaimniekota ferma 350m2 un salmu kaudze 400m2 platībā. Plkst.23.00 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.14.59 tika saņemts izsaukums Dienvidkurzemes novadā, kur dega traktors 12m2 un meža zemsedze 100m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.17.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

Saistībā ar negaisa un stiprā vēja radītajiem postījumiem vakar, laika posmā no plkst.16.24 līdz plkst.20.31, Daugavpilī tika saņemti 11 izsaukumi, kur vienā no gadījumiem tika nocelta četrstāvu ēkas jumta konstrukcijas daļa, sešos gadījumos – novākti nolūzuši koki, kas bija uzkrituši automašīnām, kā arī atbrīvota ceļu braucamās daļa.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēla trīs bojāgājušus cilvēkus – Valmieras novadā no upes, Rīgā no grāvja un Jūrmalā no jūras. Izceltie bojāgājušie tika nodoti NMPD un Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI