DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Arī pēc Covid-19 krīzes pārvarēšanas iesniegumu par vārda vai uzvārda maiņu varēs iesniegt elektroniski vai pa pastu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima otrdien, 6.jūlijā, trešajā lasījumā pieņēma grozījumus Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā. Ar tiem noteikts, ka arī pēc Covid-19 krīzes pārvarēšanas varēs elektroniski vai pa pastu iesniegt iesniegumu Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamentam par vārda, uzvārda vai tautības maiņu.

Līdz šim, lai samazinātu klātienes kontaktēšanos, šāda iespēja bija paredzēta Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

Noteikts, ka iesniegumu arī turpmāk varēs iesniegt departamentā, nosūtot to pa pastu vai elektroniski, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, kā arī izmantojot oficiālo elektronisko adresi (e-adresi) vai valsts pārvaldes pakalpojumu portālu Latvija.lv. Šāda iesniegšanas kārtība būtiski mazina administratīvo slogu iesnieguma iesniegšanas procesā, kā arī piedāvā sabiedrībai dažādus iesnieguma iesniegšanas kanālus, likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori Tieslietu ministrijā.

Arī turpmāk iesniegumu pašvaldības dzimtsarakstu nodaļā vai Latvijas Republikas diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstī personas varēs iesniegt klātienē, jo šādu iesniegšanas veidu izvēlas noteikta sabiedrības daļa, kura neizmanto iespēju iesniegumu nosūtīt attālināti, teikts likumprojekta anotācijā.

Vienlaikus ar grozījumiem cita starpā precizēti vārda un uzvārda maiņas iemesli, kā arī atcelta prasība iesniegumam pievienot fotogrāfiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI