DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Braukšanas maksas atvieglojumus reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos varēs saņemt arī ģimenes, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2021. gada 6. jūlija braukšanas maksas atvieglojumus, kas līdz šim tika piešķirti daudzbērnu ģimenes locekļiem, reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos varēs saņemt arī tās ģimenes, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai persona līdz 24 gadu vecumam, ja tai noteikta I vai II invaliditātes grupa un ir piešķirta apliecība “Goda ģimene”.

Turpmāk ģimenes, kuru aprūpē ir persona ar invaliditāti, uzrādot apliecību “Goda ģimene” un personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID apliecību) vai skolēna / studenta apliecību, reģionālajā sabiedriskajā transportā varēs saņemt šādus braukšanas maksas atvieglojumus: bērni un pilngadīgas personas līdz 24 gadu vecumam – atlaidi 90% apmērā no vienas biļetes cenas, pārējie ģimenes locekļi – 50% no vienas biļetes cenas, savukārt abonementu biļetes varēs iegādāties ar atlaidi 40% apmērā. Valsts svētkos, 4. maijā, 11. un 18. novembrī, Goda ģimenes varēs braukt bez maksas.

Līdz šim daļējus braukšanas maksas atvieglojumus varēja saņemt tikai daudzbērnu ģimenes, uzrādot “3+ Ģimenes karti” un personu apliecinošu dokumentu, bet no šī gada jūlija tiek izsniegtas apliecības “Goda ģimene”. Šobrīd noteikumi, kas attiecas uz daudzbērnu ģimenēm, paliek tādi paši, kādi bija līdz šim, – noteiktos atvieglojumus var saņemt, uzrādot “3+ Ģimenes karti” kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Savukārt turpmāk visām šīs kategorijas personām tiks izsniegta viena veida apliecība, kas nodrošinās iespēju saņemt atlaidi, braucot reģionālajā sabiedriskajā transportā.

Apliecībai “Goda ģimene” un personu apliecinošam dokumentam vai skolēna / studenta apliecībai jābūt līdzi ne tikai biļetes iegādes brīdī, bet arī brauciena laikā.

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI