DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Agresīva braukšana rada bīstamību visiem ceļu satiksmes dalībniekiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, ikdienā veicot patrulēšanu, konstatē dažāda veida pārkāpumus ceļu satiksmē, tostarp tiek uzsākti administratīvie procesi par agresīvu braukšanu. Valsts policija atgādina, ka agresīva braukšana atstāj sekas! Kā, piemēram, jūnijā Brocēnu novadā automašīnas “BMW” vadītājs, braucot agresīvi, iekļuva negadījumā, kurā kopumā tika iesaistītas četras automašīnas.

29.jūnijā ap pulksten 22.20 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, patrulējot Liepājā, fiksēja transportlīdzekli “Škoda”, kuras vadītājs Liepājā, Jūras ielā, virzienā no Radio ielas puses, regulējamā krustojumā ar Lielo ielu un Kārļa Zāles laukumu, iebrauca un šķērsoja krustojumu taisnā virzienā no kreisās malējās braukšanas joslas, kas paredzēta braukšanas tikai pa kreisi, uz Tramvaja tiltu. Vadītājs, šķērsojot Lielo ielu, iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, radot traucējumus vienmērīgai braukšanas plūsmai, ignorējot pārējo ceļu satiksmes dalībnieku intereses, veicot vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kas izpaudās kā agresīva braukšana.

Atgādinām, ka agresīva braukšana atstāj sekas – tā rada bīstamību ne tikai sev, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem! Kā, piemēram, 11.jūnijā Brocēnu novadā notika ceļu satiksmes negadījums – sadursme starp četrām vieglajām automašīnām.

Brocēnu novadā, Blīdenes pagastā, pa autoceļu A-9 vīrietis agresīvi, satiksmei bīstamā un traucējošā veidā vadīja transportlīdzekli “BMW”, kas izpaudās kā, priekšā braucošā transportlīdzekļa “Opel Astra” apdzīšana – ceļa posmā, pirms pagrieziena, pa labi, kas traucē redzamību, nepārliecinājās vai pēc apdzīšanas viņš varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā, netraucējot apdzenamo transportlīdzekli, kā arī vai apdzīšanas laikā netiks traucēti pretim braucošie transportlīdzekļi.

Vīrietis, pamanot pretī braucošo transportlīdzekli “Volkswagen Golf”, atgriezās iepriekšējā brauktuves pusē, kur notika sadursme ar iepriekš minēto transportlīdzekli “Opel Astra”. Pēc sadursmes vīrieša vadītais transportlīdzeklis “BMW” ietriecās ceļa labās puses aizsargbarjerā, pēc kā iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur sadūrās ar pretī braucošo automašīnu “Volkswagen Golf”. Savukārt pēc sadursmes ar automašīnu BMW, automašīna “Opel Astra” ietriecās labās puses ceļa norobežojošajā aizsargbarjerā, pēc kā iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, saduroties ar automašīnu “Mercedes Benz”.

Negadījumā tika bojāti visi iesaistītie transportlīdzekļi, ceļa norobežojošā aizsargbarjera, kā arī cieta automašīnas “Opel Astra” vadītāja.

Valsts policija atgādina, ka nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām. Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI