DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs M. Šteins un valsts sekretārs D. Trofimovs sveic jaunos robežsargus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 19.jūnijā, Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins un valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs piedalījās Valsts robežsardzes koledžas un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas izlaidumos. Šogad Valsts Robežsardzes koledžas (VRK) pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu "Robežapsardze" beidza 34 robežsargi, savukārt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmu „Robežapsardze" - 18 robežsargi.

Savā uzrunā M.Šteins atzīmēja: "Jūs, robežsargi, esat pirmie, kuri iestājas par Latvijas iekšējo drošību. Pēdējais gads mums ir iemācījis, ka var pastāvēt ne tikai redzams, bet arī neredzams ienaidnieks, kurš pārvietojas pāri pasaules robežām. Tas ir laiks, kas mums iemācījis būt iecietīgiem, pieņemt nezināmo un domāt vairāk par otru nekā sevi. Jūs esat savas karjeras ceļa sākumā, un, kā zināms, dzīvē panākumu atslēga ir nerimstoša vēlme augt. Tādēļ vēlu jums pašaizliedzīgi kalpot savai valstij, nebeigt augt un attīstīties."

RTA un VRK cieši sadarbojas gan savā starpā, gan ar Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūru FRONTEX. Kopš 2017.gada VRK ir FRONTEX Partnerakadēmija.

Šajā studiju gadā paveikts arī liels darbs RTA studiju virziena attīstībā - uz 6 gadiem ir akreditēta kopīgā maģistra programma “Stratēģiskā robežpārvaldība” sadarbībā ar Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūru FRONTEX. Izlaidumu laikā M.Šteins un D.Trofimovs pateicās arī VRK un RTA mācībspēkiem par ieguldījumu un nodotajām vērtīgajām zināšanām iekšlietu nozares esošajiem un topošajiem profesionāļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI