DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

2021. gada 18. jūnijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 18. jūnijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 10 robežpārkāpēji, tajā skaitā konstatētas sešas personas ar viltotiem dokumentiem. Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, bet veicot imigrācijas kontroli, Rucavas novada Rucavas pagastā konstatēts viens Lietuvas pilsonis, kuri robežsargiem uzrādīja viltotus Covid-19 testus. Pret Latvijas pilsoni uzsākta administratīvā lietvedība, Lietuvas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības. Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens ar automašīnu un piekabi Latvijā ieceļojošs Latvijas nepilsonis, viens ar kravas automašīnu un piekabi no Latvijas izceļojošs Tadžikistānas pilsonis un viens no Latvijas ar kravas automašīnu un piekabi no Latvijas izceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kuri robežsargiem uzrādīja viltotas Melnkalnes starptautiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas polises. Personas sauktas pie administratīvās atbildības. Savukārt Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ēģiptes pilsonis, kura pasē bija viltotas robežšķērsošanas spiedogu atzīmes, kā arī viltotas Itālijas uzturēšanās atļaujas. Pret personu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 20 personām – septiņiem Krievijas, pieciem Ukrainas, diviem Igaunijas, diviem Lietuvas, diviem Rumānijas, vienam Latvijas un vienam Slovēnijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu astoņām personām – diviem Krievijas, diviem Baltkrievijas, vienam Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Gruzijas un vienam Moldovas pilsoni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI