DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijas radošajai un daudzveidīgajai kultūras dzīvei ir pievienojies jauns nozīmīgs spēlētājs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18. jūnijā Valsts prezidents Egils Levits piedalījās Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centra atklāšanā, sakot paldies centra idejas īstenotājiem.

Valsts prezidents īpašā vēstījumā jaunradītajai vietai norādīja: “Latvijas radošajai, mutuļojošajai un daudzveidīgajai kultūras dzīvei no šodienas ir pievienojies jauns nozīmīgs spēlētājs – Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centrs. Kurzemes skaistās ainavas, senatnes elpas un laikmetīgās mākslas apvienojums – tas ir jaunā kultūrcentra spēka avots.”

Savukārt, uzrunājot klātesošos, E. Levits sacīja: “Sabile izceļas ar savu īpašo izskatu. Kad mēs tai braucam cauri, var redzēt, ka šī ir sena pilsēta, kurai ir bagāta vēsture un kas var savu vēsturi pastāstīt. Pie šīs vēstures pieder arī šis nams, bijusī sinagoga. Tagad šī sinagoga ir atguvusi jaunu nozīmi kā kultūras un mākslas centrs, kas būs ne tikai vietējas nozīmes centrs, bet pulcēs arī māksliniekus un mākslas mīļotājus no tuvienes un tālienes.”

Novēlot daudz radošu ideju un labas sekmes kultūras darbā, Valsts prezidents izteica cerību, ka līdz ar Pedvāles mākslas un ainavas parku un Vīna kalnu centrs stiprinās Sabili kā ļoti pievilcīgu galamērķi ceļotājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI