DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Šogad ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu dažāda mēroga projektus īstenos 89 kultūrvēsturiskā būvmanojuma namos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija ir pabeigusi 2021. gadā realizējamo projektu vērtēšanu pašvaldības līdzfinansējuma programmā kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai. Kopā šogad pašvaldības līdzfinansējums būs pieejams 89 ēku atjaunošanai.

Mazajā programmā, ar kuras atbalstu namīpašniekiem ir iespēja restaurēt ēku logus, durvis, ārdurvis un dažādas ēkas koku detaļas, ir apstiprināti 21 projekti. Lielajā programmā komisija atbalstīja 68 projektu īstenošanu, kuros namīpašniekiem būs iespēja atjaunot vēsturisko ēku fasādi, jumtu vai restaurēt visus logus. Kopsummā vēsturisko ēku projektu līdzfinansēšanai pašvaldības 2021.gada budžetā ir sadalīti 1,3 miljoni eiro.

Šogad ar pašvaldības atbalstu tiks atjaunotas deviņas koka ēkas un 22 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas. Konkursā pieteiktie 27 nami ir ar valsts vai vietējās nozīmes kultūras pieminekļa statusu. Senākā atbalstītā ēka šogad ir 1450. gadā būvētā ēka Vecpilsētas ielā 10, Rīgā.

Projekti namīpašniekiem būs jāīsteno līdz 15. novembrim. Pašvaldība līdzfinansējumu namīpašniekam izmaksās tikai pēc konkursa ietvaros apstiprinātā projekta īstenošanas un visu projekta ieviešanas izmaksu veikšanas no namīpašnieka puses.

Jau sesto gadu Rīgas pašvaldība konkursa kārtībā īsteno līdzfinansējuma programmu kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai. Ja 2016.gadā namu īpašnieki ar pašvaldības līdzfinansējumu atjaunoja 38 ēkas, tad pagājušajā gadā ar pašvaldības līdzfinansējumu dažāda mēroga projekti tika īstenoti 75 kultūrvēsturiskā būvmantojuma ēkās.

Informācija par programmu ir pieejama https://atjauno.riga.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI