DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas Valsts prezidents, Lietuvas prezidents, Igaunijas premjerministre un ASV prezidents vienoti redzējumā par NATO attīstību un būtiskākajiem draudiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

14. jūnijā Valsts prezidents Egils Levits, Lietuvas prezidents Gitans Nausēda (Gitanas Nausėda) un Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa (Kaja Kallas) Briselē pirms NATO samita tikās ar ASV prezidentu Džo Baidenu (Joseph R. Biden). Valstu līderi bija vienoti redzējumā par NATO attīstību un būtiskākajiem draudiem, kam nepieciešama cieša un koordinēta dalībvalstu rīcība.

Valsts prezidents pateicās Džo Baidenam par ASV līderību NATO un transatlantisko saišu stiprināšanu. Valsts prezidents novērtēja ASV iesaisti Baltijas reģiona drošībā un apliecināja, ka ASV ir un paliks uzticama sabiedrotā Baltijas valstīm atbilstoši Ziemeļatlantijas līguma principiem.

ASV prezidents, uzrunājot Baltijas valstu kolēģus, uzsvēra, ka mainīgajā pasaulē arvien pārliecinošāk jāaizstāv demokrātiskās vērtības un jāpierāda to spēja atbildēt uz sabiedrības vajadzībām. Lai stiprinātu šo spēju, ASV plāno ieguldīt ievērojamus līdzekļus inovāciju veicināšanā un vides jautājumu risināšanā.

E. Levits norādīja, ka Trīs jūru iniciatīva dod iespēju ASV iesaistīties Eiropas austrumu reģiona attīstībā, ieguldot digitālajos, enerģētikas un infrastruktūras projektos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI