DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

17. un 18. jūnijā Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies V. E. Lietuvas Republikas premjerministre Ingrīda Šimonīte (Ingrida Šimonytė). Vizītes laikā paredzēta tikšanās ar valsts augstākajām amatpersonām, ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, kultūras un vēstures piemiņas vietu apmeklējums un citas norises.

Vizītes pirmajā dienā, 17. jūnijā, Lietuvas premjerministre apmeklēs Rīgas Lietuviešu vidusskolu un neformālās vakariņās tiksies ar V. E. Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu.

Savukārt otrajā dienā, 18. jūnijā, Lietuvas premjerministre viesosies Rīgas pilī, tiekoties ar V. E. Valsts prezidentu Egilu Levitu, apmeklēs Saeimu un tiksies ar V. E. Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci. Pēc tam iecerēta svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, kam sekos divpusējā tikšanās ar Ministru prezidentu un abu valstu delegācijām Ministru kabinetā.

Otrajā vizītes dienā notiks arī Latvijas un Lietuvas valdību vadītāju preses konference. Pēc tās – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un memoriāla padomju okupācijas upuru piemiņai “Vēstures taktīla” apmeklējums. Lietuvas premjerministri oficiālajā vizītē Latvijā pavadīs V. E. Lietuvas Republikas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis (Gabrielius Landsbergis).

Vizītes laikā tiks ievērotas valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Latviju un Lietuvu saista cieša sadarbība, kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā un stratēģiska partnerība Eiropas Savienības un NATO ietvaros. Sekmīga praktiskā sadarbība ir izveidojusies starp valstu parlamentiem, nozaru ministrijām, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.

Latvijas un Lietuvas vēsturiskais mantojums un iedzīvotāju ciešie personiskie kontakti rada vidi intensīvai sadarbībai nevalstiskā līmenī, ļaujot īstenot pārrobežu projektus un veicinot sadarbību kultūras, izglītības, tūrisma un citās jomās.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI