DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par slepkavības mēģinājumu Liepājā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušā gada 31.decembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī tika saņemta informācija par to, ka Liepājā ir sadurts vīrietis – taksometra vadītājs. Likumsargi noskaidroja un uz aizdomu pamata par nozieguma izdarīšanu aizturēja vīrieti. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā par slepkavības mēģinājumu ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada 31.decembrī pie likumsargiem vērsās kāds vīrietis, kurš iepriekš ticis sadurts. Noskaidrots, ka viņš pildīja savus profesionālos pienākumus kā taksometra vadītājs un Liepājā, Laumas rajonā uzņēma klientu, kurš kā galamērķi bija noteicis Karostu. Ierodoties Karostā, konstatēts, ka klientam nav bijusi līdzi nauda, lai samaksātu par pakalpojumu un viņš nenoskaidrotu iemeslu dēļ no virsjakas izvilka nazi, pārsēdās taksistam aiz muguras, satvēra viņu un izdarīja vienu dūrienu kaklā un vaigā. Taksometra vadītājs pretojies, satvēra nazi, tādējādi gūstot grieztas brūces rokā.

Pasažieris pēc uzbrukuma veikšanas izkāpa no taksometra uz aizskrēja, savukārt šoferis, devies uz Liepājas centru, kur pēc pārdzīvotā un izbīļa aptvēris notikušo un devies uz slimnīcu. Pa ceļam uz slimnīcu, viņš pamanījis Valsts policijas ekipāžu, pie kuras arī apstājies. Valsts policijas darbinieki vīrietim sniedza pirmo palīdzību un izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kuri vīrieti nogādāja medicīnas iestādē.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu liepājnieku, kuram uz izmeklēšanas laiku tika piemērots bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu bargākais soda apmērs ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana līdz 20 gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI