DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā pakāpeniski nomainīs visas novecojušās sabiedriskā transporta pieturvietas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz ar darba grupas izveidi Rīgas pašvaldībā sākta vizuālā un funkcionālā koncepta izstrāde, lai jau nākamo gadu laikā pakāpeniski nomainītu visas novecojušās sabiedriskā transporta pieturvietas, aizstājot tās ar ērtām un modernām vienota dizaina pieturvietām.

Trešdien, 21. aprīlī, tika aizvadīta Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Viļņa Ķirša rīkojumu izveidotās darba grupas, kas atbildīga par sabiedriskā transporta jauno pieturvietu dizaina izstrādi un iepirkumu organizēšanu, pirmā sēde. Darba grupas dalībnieki no dažādām pašvaldības struktūrvienībām vienojās par tehniskās specifikācijas izstrādes galvenajiem pamatprincipiem, prioritāri veicamajiem uzdevumiem un kompetenču sadalījumu, lai jau līdz gada beigām iepirkuma rezultātā pilsētvidē tiktu uzstādītas pirmās aptuveni 100 vienota dizaina sabiedriskā transporta pieturvietu nojumes. Tās plānots uzstādīt arī vietās, kur pašlaik vides reklāmas uzņēmums “JCDecaux” veic sev piederošo pieturvietu, kurām beidzies ekspluatācijas termiņš, demontāžu.

Plānots, ka turpmāko gadu laikā Rīgā varētu tikt uzstādītas jaunā dizaina pieturvietu nojumes vietās, kur tās līdz šim nav bijušas vispār, kā arī nomainītas visas tehniski un funkcionāli novecojušās sabiedriskā transporta pieturvietas, aizstājot tās ar ērtākām un mūsdienu prasībām atbilstošākām pieturvietām.

„Pilsētā kopumā ir aptuveni 1500 sabiedriskā transporta pieturvietu, no kurām ar nojumi aprīkotas tikai 400 līdz 500. Daļa pieturvietu būvētas vēl padomju laikos, tādējādi jau sen sasniedzot ne tikai tehnisko, bet arī morālo norietu. Pieturvietu nojumēm ir vienlaikus vizuāli jāiekļaujas pilsētvidē, jānodrošina iespēja patverties no lietus, vēja vai saules un jābūt pieejamām senioriem, vecākiem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar invaliditāti, aprīkotām ar ērtiem soliņiem. Man ir liels prieks, ka pašvaldība beidzot ķērusies klāt šī jautājuma risināšanai kompleksi, plānojot novecojošo pieturvietu nomaiņu pret mūsdienīgām pieturvietām ar skaidru juridisko ietvaru,” gandarījumu par darba grupas izvirzītajiem mērķiem pauž V. Ķirsis.

Lai samazinātu īslaicīgās neērtības, vietās, kur jau pašlaik tiek veikta sabiedriskā transporta pieturvietu demontāža, pašvaldība līdz jauno pieturvietu nojumju izvietošanai uzstādīs pagaidu soliņus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI