DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Rīgas dome un jaunuzņēmumu ekosistēmu pārstāvošās organizācijas parakstīs sadarbības memorandu vienotai attīstībai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai vienoti sadarbotos attīstības veicināšanai galvaspilsētā, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvošās organizācijas ceturtdien, 4. martā, plkst.12 parakstīs sadarbības memorandu.

Tikšanās paredzēta attālināti platformā MS Teams un memoranda parakstīšana notiks elektroniski. Pasākuma laikā pašvaldības pārstāvji un uzņēmēji iepazīstinās ar saviem plāniem un pārrunās tālākās sadarbības iespējas. Memoranda parakstīšana tiks translēta riga.lv Facebook lapā, pēc tam būs pieejams ieraksts.

No jaunuzņēmumu ekosistēmu organizāciju puses memorandu parakstīs nodibinājuma “TechHub Riga”  valdes priekšsēdētājs Andris K. Bērziņš, nodibinājuma “TechChill” valdes priekšsēdētāja Marija Ručevska, biedrības “Riga TechGirls” valdes locekle Anna Andersone, biedrības “Latvijas Jaunuzņēmumu asociācija” valdes priekšsēdētājs Jānis Rozenblats, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis, biedrības "Association of Technology and Startup Transfer" valdes locekls Kristiāns Karlsons, Komercializācijas reaktora vārdā SIA “FNG Invest” valdes loceklis Nikolajs Adamovičs un biedrības “Vefresh” valdes loceklis Viesturs Celmiņš.

“Tehnoloģiju jaunuzņēmumi jau koncentrējas Rīgā, taču uzskatu, ka šīs jomas potenciālu pilsēta nav pilnīgi izmantojusi!  Tādēļ veidojam sistēmu, lai uzklausītu jaunuzņēmumu pārstāvošo uzņēmumu vajadzības, un kopīgi meklētu risinājumus gan pilsētas ietvarā, gan atbalstot komunikācijā ar valsts sektoru. Memoranda parakstīšana ir pirmais solis, ar ko apliecinām mūsu atbalstu jaunuzņēmumu ekosistēmai. Memorands būs atvērts un tam laika gaitā varēs pievienoties vēl citi dalībnieki, ” norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone.

Jaunuzņēmumiem ir būtiska nozīme Latvijas ekonomiskās izaugsmes, pievienotās vērtības un inovācijas sekmēšanā, un Rīgā koncentrējas zināšanu resursi, uzņēmēju spējas un kapitāls, kā arī galvaspilsētā ir lielākais potenciāls jaunuzņēmumu izveidei, attīstībai un mērogošanai, un starptautiskās atpazīstamības veicināšanai.

Lai sekmētu Rīgas ekonomikas izaugsmi, jaunuzņēmumu attīstību un starptautisku izaugsmi, Rīgā nepieciešams stiprināt jaunuzņēmumu atbalsta ekosistēmu, kurā savstarpēji  sadarbojas organizācijas, kas pārstāv esošos, topošos tehnoloģiju jaunuzņēmumus, un ir iesaistīti jaunuzņēmumu ekosistēmas aktivitāšu organizēšanā un nodrošināšanā, kā arī jaunuzņēmumu vajadzību komunikācijā ar valsts organizācijām.

Sadarbības memorandā Rīgas pašvaldība apņemas pastāvīgi veidot, attīstīt un uzturēt sadarbību ar jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvjiem un pēc iespējas atbalstīt šo ekosistēmu attīstību.

Sadarbības memorandam aicinātas pievienoties organizācijas, kas aktīvi veido Rīgas tehnoloģiju jaunuzņēmumu ekosistēmu, tostarp organizē dažādas aktivitātes, piedāvā ierosinājumus un savu darbību veicina Rīgas atpazīstamību starptautiskā mērogā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI