DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

NVA aizsāk sarunu ciklu par brīvprātīgo darbu “Sarunas dzīvajā! brivpratigie.lv”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākot ar 4. martu, ik pārnedēļas Nodarbinātības valsts aģentūras platformas brivpratigie.lv Facebook kontā norisināsies tiešraides sarunu cikls par brīvprātīgo darbu "Sarunas dzīvajā! brivpratigie.lv". Cikla ietvaros brīvprātīgo kustības pārstāvji un eksperti izzinošās sarunās dalīsies viedokļos un pieredzē par brīvprātīgo darbu, tā aktualitātēm un perspektīvām.

 

Pirmā "Sarunas dzīvajā! brivpratigie.lv" tiešraide "Brīvprātība šodien. Šķēršļi un iespējas" būs skatāma 4. martā plkst. 17.00. Projekta brivpratigie.lv vadītājs Ints Teterovskis ar “HOSPISS LV” valdes priekšsēdētāju Ilzi Neimani-Nešporu un Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētāju, #paliecmājās un #vieglipalīdzēt stratēģijas un valstiskās partnerības vadītāju Inesi Vaivari diskutēs par brīvprātīgā darba organizāciju COVID-19 pandēmijas laikā.

“Hospiss LV” ir sabiedriskā labuma organizācija, kuras pamatmērķis ir aktualizēt paliatīvās aprūpes pakalpojumu nozīmi, lai uzlabotu pacientu dzīves kvalitāti mūža nogalē, pavadot to profesionāla personāla uzraudzībā. Covid-19 pandēmijas laikā organizācija uzsāka labdarības akciju "Atelpa savējiem", lai palīdzētu mediķiem, kuri, strādājot ar hospitalizētajiem Covid-19 pacientiem, piedzīvo izdegšanas sindromu. Par ziedoto naudu ārsti, māsas un māsu palīgi saņem trīs dienu apmaksātu atpūtu Latvijas laukos. Savukārt labdarības akcijā "Galds savējiem" organizācija par ziedojumiem nodrošina restorānos gatavotu siltu ēdienu piegādi ārstiem un medicīnas darbiniekiem bez maksas.

Brīvprātīgo palīdzības kustība “Paliec mājās” radās 2020. gada pavasarī, sākoties Covid-19 pandēmijai. Kustība koordinēja brīvprātīgos visā Latvijā, savedot kopā cilvēkus, kuriem nepieciešama praktiska palīdzība, ar tiem, kuri vēlas to sniegt. Kustības brīvprātīgie palīdzēja iegādāties pārtiku, risināt sadzīves problēmas, atbalstīt un sarunāties pa tālruni ar tiem, kas atradās karantīnā vai pašizolācijā. 2020. gada vasarā, mazinoties nepieciešamībai pēc tiešas brīvprātīgo palīdzības, kustība pārtapa #vieglipalīdzēt, kas iedrošina cilvēkus organizēt un koordinēt brīvprātīgo darbu savās pašvaldībās. Sadarbībā ar ekspertiem kustība izstrādājusi ceļvedi “Brīvprātīgie pret Covid-19: kā izveidot kustību” un kopā ar Moldovas brīvprātīgajiem īsteno starptautisku projektu “Kopīga iniciatīva pret Covid-19”, lai palīdzētu mazināt Covid-19 pandēmijas un ekonomiskās krīzes radītās sekas.

Savukārt 18.martā plkst. 17.00, sarunā "Lepojos, ka esmu brīvprātīgais!" tiks pārrunāti brīvprātības pieredzes stāsti Latvijā, bet 1.aprīlī  plkst. 17.00, sarunā "Brīvprātīgā darba likums. Attīstības scenāriji" tiks diskutēts par nepieciešamajām izmaiņām likumdošanā un apskatīta citu Baltijas valstu pieredze.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI