DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs ar jauno Dienvidāfrikas Republikas vēstnieci pārrunā sadarbības stiprināšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 1. martā notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša attālinātā saruna ar jauno Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) nerezidējošo vēstnieci Latvijā Bridžitu Silviju Mabandlu (Brigitte Sylvia Mabandla).

Valsts sekretārs apsveica vēstnieci ar stāšanos amatā un apliecināja, ka Latvija ir ieinteresēta aktīvā politiskā dialogā  un vizīšu apmaiņā starp abām valstīm, kad to atļaus epidemioloģiskā situācija.

Vēstniece uzsvēra nepieciešamību stiprināt gan kontaktus starp cilvēkiem, gan arī valstu ekonomiskās saites, kā arī pauda gandarījumu par iespēju sadarboties ar Latviju savstarpēji interesējošās jomās.

Amatpersonas bija vienisprātis par informāciju un komunikāciju tehnoloģiju, kā arī tūrisma sektora potenciālu turpmākās sadarbības attīstīšanai. Puses pārrunāja valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās un apmainījās ar viedokļiem par aktualitātēm konsulārajos jautājumos. A. Pelšs lūdza Dienvidāfrikas Republiku pārskatīt Latvijas valsts piederīgajiem piemērotās ieceļošanas prasības.

DĀR vēstniece rezidē Stokholmā, Zviedrijā. Attālinātā akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita plānota 3. martā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI