DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nodrošinājuma valsts aģentūrai nepieciešamas pārmaiņas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) ir iekšlietu ministra pakļautībā esoša tiešās valsts pārvaldes iestāde, kuru tuvākajos gados sagaida jauni izaicinājumi, tāpēc to paveikšanai būs nepieciešama profesionāla komanda un kapacitāte gan no vadītāja, gan no darbinieku puses. Tāpat arī nepieciešams vēl vairāk stiprināt labas pārvaldības principus un darba efektivitāti svarīgu valsts funkciju realizācijā, jo tas ietekmē visu iekšlietu nozares modernizāciju.

Iekšlietu ministrs S.Ģirģens: “Šobrīd man uz galda atrodas esošā NVA vadītāja Ē.Ivanova atlūgums, kuru esmu pieņēmis, un vienlaikus esmu uzdevis saviem darbiniekiem sagatavot scenārijus, kā mēs tiekam pie jauna NVA vadītāja vistuvākajā laikā. Steidzamība saistīta ar valdībā akceptētiem iekšlietu nozares finanšu un investīciju pieprasījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un Valsts policijai. Tas nozīmē, ka ir daudz darāmā jau tūlīt. Šobrīd ir nepieciešams tāds NVA vadītājs, kurš tiks galā ar visiem izaicinājumiem – gan valsts mēroga investīciju plānu, gan Meroni lietas aktīvu administrēšanu  un citiem svarīgiem iekšlietu nozares izaicinājumiem.”

Iekšlietu ministrija plāno vistuvākajā laikā NVA vadītāju meklēt starp nozares darbiniekiem, lai kandidātam jau būtu izpratne, kā funkcionē nozare un dienesti. Ja izrādīsies, ka atbilstošu kandidātu nav iespējams atrast, tad tiks sludināts konkurss vai pieaicināta profesionāla personāla atlases kompānija.

NVA izveidota, lai nodrošinātu Iekšlietu ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu darbību nekustamo īpašumu, publisko iepirkumu un valsts materiālo rezervju jomā. NVA arī veic normatīvajos aktos noteiktās darbības ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu un administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem, kā arī  normatīvajos aktos noteiktās darbības ar ieročiem, munīciju, to sastāvdaļām un speciālajiem līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI