DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Mūzikas akadēmijas studentiem un mācībspēkiem tiks pasniegtas JVLMA un LMT Gada balvas 2020

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā /JVLMA/ ir pienācis laiks atskatīties uz 2020. gadā paveikto un, jo īpaši ņemot vērā notikumus pasaulē, motivēt, novērtēt un materiāli atbalstīt to mācībspēku un studējošo sasniegumus, kas aizvadītajā gadā izcēlušies ar unikāliem un radošiem risinājumiem studijās, mākslinieciskajā jaunradē un pētniecībā. Tāpēc, pateicoties SIA “Latvijas Mobilais Telefons” /LMT/ atbalstam, arī šogad virtuālā ceremonijā, kas norisināsies 18. februārī plkst. 15.00 tiešraidē JVLMA Youtube kanālā un lietotnē LMT Straume, kā arī internetātiks pasniegts Mūzikas akadēmijas nozīmīgākais apbalvojums – JVLMA un LMT Gada balva.

Gada balva tika iedibināta 2004. gadā – JVLMA 85. dzimšanas dienā. Sākotnēji tā tika piešķirta Mūzikas akadēmijas studentiem par radošo aktivitāti un izciliem sasniegumiem mūzikā, savukārt gadu vēlāk, 2005. gadā, par izcilu pedagoģisko un radošo darbu to saņēma arī kāds no akadēmijas mācībspēkiem. Šogad šis apbalvojums ir ieguvis visplašāko vērienu, aicinot pieteikties visu Mūzikas akadēmijā pārstāvēto jomu pārstāvjus.

JVLMA un LMT Gada balva, žūrijai izvērtējot lielu skaitu pieteikumu, tiks piešķirta trīs studējošajiem un trīs mācībspēkiem. Ja iepriekšējos gados laureāti tika izsludināti pirms svinīgā notikuma, tad šogad personību vārdi un uzvārdi tiks atklāti 18. februārī - Gada balvas apbalvošanas ceremonijas tiešraidē.

Līdz šim Gada balvu jaunajam mūziķim saņēmušas tādas atpazīstamas personas kā starptautisku vērienu ieguvusī komponiste Anna Ķirse, Lielās mūzikas balvas 2019 laureāts nominācijā Gada jaunais mākslinieks Aigars Raumanis, Berlīnes Filharmonijas kontrabasists Gunārs Upatnieks, sitaminstrumentu virtuozs un komponists Rihards Zaļupe, pianisti Georgijs un Andrejs Osokini un citi Latvijas kultūrtelpā pazīstami vārdi. Savukārt ar Gada balvu labākajam mācībspēkam apbalvota pianiste Herta Hansena, komponiste Selga Mence, JVLMA mūsdienu mūzikas festivāla deciBels sirds un dvēsele Rolands Kronlaks, un citi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI