DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pagarinās 6. maršruta autobusa maršrutu, saglabājot pieturvietu Dreiliņos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā iedzīvotāju iebildumus par plāniem mainīt 6. autobusa maršrutu, to novirzot no Dreiliņiem uz jaunajiem tirdzniecības centriem “Ikea” un “Sāga”, Rīgas domes deputāti šonedēļ darba sanāksmē vienojās ar “Rīgas satiksmi” un Satiksmes departamentu Dreiliņu iedzīvotājiem saglabāt pieturvietu Ēvalda Valtera ielā.

“Mēs esam dzirdējuši un uzklausījuši iedzīvotāju viedokļus un pārskatījuši sākotnējo ieceri – likvidēt pieturvietu Ēvalda Valtera ielā. Dreiliņu iedzīvotājiem tiks saglabāta gan piekļuve 6.maršruta autobusam, gan pieturvieta, gan arī ērta pārvietošanās uz un no pilsētas centra. Tostarp Satiksmes departamentam ir uzdots ierīkot luksoforu Juglas un Dzelzavas ielas krustojumā, lai autobuss varētu veikt ērtu manevru uz Juglas ielas un turpināt pagarināto maršrutu līdz tirdzniecības centriem. Šos darbus plānots izdarīt pēc iespējas īsākā laika posmā, lai iedzīvotājiem pēc iespējas mazinātu neērtības,” skaidroja Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks.

Luksofors tiks ierīkots ar ierīci, lai pārslēgtu zaļo signālu tad, kad tuvojas autobuss, bet pārējā laikā satiksme varētu netraucēti plūst pa Juglas ielu.

Jautājums vēl tiks skatīts Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI