DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. janvārī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Noslēdzot līdzšinējo programmu "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un "Eiropas Solidaritātes korpuss" periodu, godinās jaunatnes jomas projektu īstenotājus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 9. februārī, plkst. 15.00, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA), noslēdzot programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” līdzšinējo un uzsākot jaunu programmu darbības periodu, rīkos tiešsaistes pasākumu “Izaugsmes ceļojums”. Pasākumu atklās izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. Svinīgā gaisotnē tiks izvērtēti abu programmu sasniegumi un godināti programmu projektu īstenotāji.

Pasākumu atklās izglītības un zinātnes ministere Ilga Šuplinska. JSPA direktore Daina Sproģe sniegs atskatu uz programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” (2014 – 2020) un “Eiropas Solidaritātes korpuss” (2018 – 2020) iepriekšējo projektu īstenošanas posmu.

“Vairāk nekā 33 tūkstoši – tik liels ir to jauniešu un jaunatnes darbinieku skaits, kas Eiropas Savienības (ES) programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” ietvaros iesaistījušies projektos. Šajā laikā īstenoti vairāk nekā 1000 jaunatnes jomas projekti visā Latvijā. Tie ir tikai daži no līdzšinējā programmu perioda rezultātiem, kas noslēdzas šogad. Sagaidot jaunās programmas, vēlamies atskatīties ne tikai uz sasniegto, bet sumināt projektu īstenotāju iegūtās pieredzes, kas iedvesmos jauniem projektu stāstiem un izaugsmes ceļojumiem nākamajā programmu plānošanas periodā,” uzsver Daina Sproģe, JSPA direktore.

Godinot aizvadītā programmu darbības perioda aktīvākos un veiksmīgākos projektu īstenotājus, kas ar savu darbu veicinājuši jaunatnes jomas izaugsmi, pasākuma laikā tiks pasniegtas balvas 11 nominācijās: Brīvprātīgais darbs, Iekļaušana, Cilvēktiesības, Mācīšanās, Nodarbinātība, Solidaritāte, Jauniešu līdzdalība, Aktīvākā pašvaldība, Starpinstitucionālā sadarbība, Starpkultūru izglītība, Starpskolu sadarbība. Tāpat pasākuma dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar jauno programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpusa” periodu un JSPA plānotajiem pasākumiem 2021. gadā. 

Pasākums tiešsaistē notiks 9. februārī, no plkst. 15.00 – 17:00, platformā https://jaunatne.gov.lv/lv/raksti/pasakuma-izaugsmes-celojums-tiesraide un/vai JSPA Facebook lapā @Jaunatne. Pasākumam sekot aicināts ir ikviens jaunatnes jomā iesaistītais – jaunatnes lietu speciālisti, jaunatnes darbinieks, jauniešu centra pārstāvis, biedrības pārstāvis un ikviens, kuram darbs ar jaunatni ir nozīmīgs.

Par “Erasmus+: Jaunatne darbībā”

2020. gadā noslēdzās programmas “Erasmus+” līdzšinējais posms, kas ilga no 2014. līdz 2020. gadam. Programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem, jaunatnes darbiniekiem un citām personām, kas iesaistītas darbā ar jaunatni, sadarbojoties ar ārvalstu partneriem, bija iespēja iegūt jaunas zināšanas, prasmes un pieredzi, pašiem veidojot un īstenojot projektus.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt www.jaunatne.gov.lv sadaļā „Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem - www.viaa.gov.lv sadaļā „Erasmus+”.

Par “Eiropas Solidaritātes korpuss”

2020. gadā noslēdzās programmas “Eiropas Solidaritātes korpuss” līdzšinējais posms, kas ilga no 2018. līdz 2020. gadam. Eiropas Savienības programmas "Eiropas Solidaritātes korpuss" mērķis ir veicināt solidaritāti, iesaistot organizācijas un jauniešus solidaritātes aktivitātēs, kas risina sabiedrībai aktuālus izaicinājumus, uzlabo jauniešu kompetences, sekmē sociālo iekļaušanu un Eiropas vērtību stiprināšanu.

Programmā var piedalīties jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kuri reģistrējušies Eiropas Solidaritātes korpusa datubāzē, kā arī Latvijā reģistrētas juridiskās personas (NVO, uzņēmumi, sociālie uzņēmumi, pašvaldības un to iestādes, valsts iestādes, neformālas jauniešu grupas u.c.), kas jau strādā vai vēlas strādāt sabiedrības labā un ir saņēmusi Kvalitātes zīmi.

Par JSPA

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir Izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību.

JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+: Jaunatne darbībā”; “Eiropas Solidaritātes korpuss”, Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem Eurodesk, eTwinning, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI