DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Pieaugušo neformālās izglītības balvu “Saules laiva – 2020” saņem Baltijas Datoru akadēmija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien tika nosaukts 2020.gada labākais pieaugušo neformālās izglītības sniedzējs – Baltijas Datoru akadēmija. Uzvarētājs saņem Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ceļojošo balvu “Saules laiva”.

“Pieaugušo izglītotājiem šis ir bijis kvalitātes pārbaudes un ātru pārmaiņu gads, kad īsā laikā bija jāspēj pārkārtoties no klātienes darba uz attālinātām mācībām. Ir vajadzīga drosme un uzņēmība, lai arī sarežģītā situācijā spētu saredzēt veidus, kā paplašināt profesionālās iespējas,” balvas paziņošanas pasākumā uzsvēra IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktora vietniece Baiba Bašķere.

2020. gadā pieaugušo neformālās izglītības balva “Saules laiva” tiek pasniegta piekto reizi. Kopumā tika saņemti 15 balvas pretendentu pieteikumi. Tos vērtējot, žūrija īpašu uzmanību pievērsa jaunajiem risinājumiem, ko pieaugušo izglītotāji izmantoja attālinātās mācīšanas laikā.

Tā kā ar Covid-19 izplatību saistīto ierobežojumu dēļ pieaugušo izglītības darbinieku un balvas nominantu tikšanās klātienē nav iespējama, galvenās balvas saņēmējs - “Baltijas Datoru akadēmija” - tika nosaukts video ierakstā. Savukārt balvas pasniegšanas svinīgais pasākums, kurā tiks apsveikti arī pārējie žūrijas atzinību ieguvušie nominanti, notiks 2021.gadā - kad to pieļaus epidemioloģiskā situācija.

2020.gada balvas “Saules laiva” nominantu saraksts atrodams pieaugušo izglītības platformā EPALE. (https://epale.ec.europa.eu/lv/content/nosaukti-nominanti-pieauguso-neformalas-izglitibas-balvai-saules-laiva )

Video, kurā tiek nosaukts 2020.gada balvas “Saules laiva” saņēmējs, skatāms EPALE – Latvija Youtube kanālā. (https://youtu.be/WZKDs7fBETw )

Izglītības un zinātnes ministrijas pieaugušo neformālās izglītības ceļojošā balva “Saules laiva” dibināta, lai akcentētu pieaugušo izglītības nozīmīgumu un sekmētu kvalitatīvu mācību programmu īstenošanu.

Balva tiek piešķirta IZM Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI