DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

IDB aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturējis divas Valsts policijas amatpersonas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturējis divas Valsts policijas amatpersonas.

Abas satiksmes uzraudzības jomā strādājošās Valsts policijas amatpersonas, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, iespējams, no kāda ārvalstu kravas transportlīdzekļa vadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli par izdarītā administratīvā pārkāpuma – Latvijas teritorijas šķērsošanas bez samaksātas autoceļu lietošanas nodevas – nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks norāda: “IDB piecu gadu laikā, kopš tā dibināšanas, ir veicis plašu prevencijas darbu un diskutējis ar iestādēm par to, kā tās var veikt savu iekšējo risku kontroli un mazināt tos. Tomēr, izvērtējot noziedzīgu nodarījumu veidus, kuru izdarīšanā iespējami iesaistītas Valsts policijas amatpersonas un par kurām IDB veic izmeklēšanu, nākas secināt, ka saraksta augšgalā joprojām atrodas iespējamie noziedzīgie nodarījumi, kas saistīti ar kukuļošanu. Lai preventīvie pasākumi attaisnotos, ir jāapzinās to loma un jāiegulda liels darbs visām pusēm!”

Abām Valsts policijas amatpersonām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus.

Sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs pagaidām netiek sniegta.

2020. gada 1. novembrī IDB apritējuši pieci gadu kopš tā dibināšanas un šo gadu laikā biroja izmeklētie kriminālprocesi ir kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki – ir būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI