DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Z. Kalniņa-Lukaševica: starptautiskā sadarbība ir īpaši nozīmīga Covid-19 krīzes pārvarēšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 29. oktobrī parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes videokonferences formāta sanāksmē, kur OECD dalībvalstis diskutēja par nacionālajiem pasākumiem krīzes pārvarēšanai un starptautiskās sadarbības nozīmi, lai panāktu spēcīgu, iekļaujošu un zaļu ekonomikas atveseļošanos.

Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka Latvijas šī brīža augstākā prioritāte ir cilvēku veselība un pandēmijas radīto sociālo un ekonomisko seku mazināšana. Vienlaikus krīze ir iespēja paātrināt pāreju uz zaļu un digitālu ekonomiku, un digitālo tehnoloģiju priekšrocības sevi jau pierādījušas pandēmijas laikā.

“Valstu sadarbība ir izšķiroša, risinot globālus izaicinājumus. Latvija novērtē OECD analīzi un uz pierādījumiem balstītās rekomendācijas gandrīz ikvienā sociālās un ekonomiskās politikas jomā. Tās ir palīdzējušas Latvijai uzlabot rīcībpolitiku tādās nozarēs kā izglītība, vide un digitālā transformācija, kas savukārt ir priekšnosacījums labākai sagatavotībai jaunās ekonomikas iespēju izmantošanai,” sacīja ĀM parlamentārā sekretāre.

Uzrunas noslēgumā Z. Kalniņa-Lukaševica akcentēja, ka pandēmija ir pastiprinājusi steidzamību, ar kādu nepieciešams cīnīties pret dezinformāciju. Koordinētai un uz faktiem balstītai komunikācijai ir jābūt daļai no globālās atbildes Covid-19 krīzei.

Sanāksmē OECD dalībvalstis pēc trīs gadu pārtraukuma pieņēma kopēju Ministru padomes paziņojumu. Tajā atspoguļoti galvenie darbības virzieni, lai nodrošinātu iekļaujošu un ilgtspējīgu atveseļošanos pēc Covid-19 krīzes. Dalībvalstis vienojās izmantot digitalizācijas sniegtās iespējas un nodrošināt zaļu, sociāli iekļaujošu un starptautiskajā sadarbībā balstītu ekonomisko izaugsmi.

Informācijai:

2020. gada 28. un 29. oktobrī notika Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes sanāksme, kuras galvenā tēma bija “Ekonomiskā atveseļošanās – spēcīga, izturētspējīga, zaļa un iekļaujoša”. Sanāksmē piedalījās pārstāvji no 50 valstīm un vairākām starptautiskām organizācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI