DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Pūce reģionālajā vizītē apmeklēs Zilupes novadu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien reģionālajā vizītē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) apmeklēs Zilupes novadu, kurā ar pašvaldības vadību pārrunās aktualitātes saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu (ATR), uzņēmējdarbības veicināšanas un Covid-19 izraisītās krīzes seku novēršanas iespējas, kā arī jautājumus, kas aktuāli pierobežas pašvaldībām.

Ministrs tiksies ar jaunizveidotā Ludzas novadā ietilpstošās Zilupes novada domes priekšsēdētāju Oļegu Agafonovu, lai runātu par to, kā labāk īstenot un koordinēt pašvaldību apvienošanos un kā sekmīgi iesaistīt vietējos iedzīvotājus lēmumu pieņemšanā. Tāpat ministrs informēs par plānoto valsts atbalstu, kas būs pieejams jaunizveidotā novada darbības uzsākšanai un citām aktualitātēm reformas kontekstā. Sarunas gaitā plānots pārrunāt arī pašvaldības iespējas COVID-19 izraisītās ekonomiskās krīzes mazināšanai reģionos, kas saistīti ar valsts aizdevumu programmu pašvaldībām un pieejamo Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu un pārrobežu projektu īstenošanu.  

Atbilstoši Ministru kabineta 2020.gada 14.jūlija noteikumiem Nr. 456 “Noteikumi par nosacījumiem un kārtību, kādā pašvaldībām izsniedz valsts aizdevumu ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid-19 izplatību” pašvaldības var pretendēt uz valsts aizdevumu investīciju projektu īstenošanai. Zilupes novada pašvaldībai atbalstīta aizdevuma piešķiršana projektam “Zilupes pilsētas Stacijas ielas un Liepu ielas seguma atjaunošana”, kopējais investīciju projekta finansējums būvdarbiem - 158 602,48 EUR, t.sk. aizņēmums - 118 951,86 EUR.

Latgales speciālās ekonomiskās zonas (turpmāk – SEZ)  teritorija aptver Latgales plānošanas reģionā ietilpstošās pašvaldības, tajā skaitā arī Zilupes novadu. Likums paredz, ka, veicot investīcijas Latgales SEZ teritorijā esošajos uzņēmumos, var saņemt 80% atlaidi uzņēmuma ienākuma nodokļa atmaksai un līdz 80% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim. Vizītes laikā plānots pārrunāt Zilupes novadā esošo uzņēmēju iespējas un interesi pieteikties SEZ statusa piešķiršanai (iezīmētā SEZ teritorijas platība Zilupes novadam 700 ha).      

ATR rezultātā tiks apvienoti Ciblas, Kārsavas, Ludzas un Zilupes novadi ar administratīvo centru Ludzā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI