DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aizvadītas XVIII robežsargu norīkojumu sacensības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: VRK

Š.g. 1.oktobrī Valsts robežsardzes koledžā aizvadītas jau 18 gadus tradicionāli rīkotās robežsargu norīkojumu sacensības, kuru mērķis ir pilnveidot un nostiprināt robežsargu profesionālās zināšanas un praktiskās iemaņas, veicot robežkontroli un imigrācijas kontroli.

Sacensībās piedalījās Valsts robežsardzes teritoriālo pārvalžu komandas, kā arī Valsts robežsardzes koledžas komanda, kura startēja ārpus kopējā vērtējuma. Katra  komanda sastāvēja no trīs robežsargiem – viena virsnieka un diviem inspektoriem, savukārt Valsts robežsardzes koledžas komandas sastāvā startēja trīs Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās izglītības dienesta kadeti.

Sacensību laikā komandas veica dažādus uzdevumus deviņos kontrolpunktos, kur par katru pareizi izpildīto darbību ieguva punktus. Atkarībā no uzrādītājiem rezultātiem, komanda ieguva noteiktu vietu attiecīgajā kontrolpunktā. Komandas veica ārzemnieku aizturēšanu, robežu šķērsojošo personu atpazīšanu un dokumentu pārbaudi, transportlīdzekļa un tajā esošo personu un viņu mantu radiometrisko kontroli, šaušanas vingrinājumus, bīstamas personas aizturēšanu, kā arī komandām tika pārbaudīta fiziskā sagatavotība un angļu valodas zināšanas.

Tradicionāli uz sacensībām tika aicināti Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas vispārējās izglītības profesionāli orientētā virziena programmas „Valsts robežas drošība” skolēni:  12.klases skolēni vēroja sacensību norisi, savukārt 10.klases skolēni devās pārgājienā gar mācību robežu Valsts robežsardzes koledžas Taktiskās un profesionālās apmācības centrā, lai iepazītu realitātei pietuvinātu Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas robežu.

Sacensībās godalgoto 1.vietu izcīnīja Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes komanda, 2.vietu – Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes komanda un 3.vietu – Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes komanda.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI