DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ar Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem pārrunā situācijas attīstību Baltkrievijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 24. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem – pie prezidenta vēlēšanām nepielaisto kandidātu Valēriju Cepkalo (Valery Tsepkalo) un viņa kundzi un sabiedroto apvienotajā vēlēšanu štābā Veroniku Cepkalo (Veronica Tsepkalo).

Sarunā E. Rinkēvičs apliecināja Latvijas nostāju, ka demokrātiskajā pasaulē neviens nešaubās, ka prezidenta vēlēšanas Baltkrievijā 9. augustā nebija ne brīvas, ne godīgas. Tāpat 23. septembrī inaugurācijas ceremonija neleģitimizē Aleksandru Lukašenko ieņemt prezidenta amatu sesto termiņu. Latvija ir ieinteresēta Baltkrievijas situācijas normalizēšanā, kam jānorisinās demokrātiskā ceļā, norādīja ministrs. Tāpat E. Rinkēvičs izteica gandarījumu, ka opozīcijas pārstāvjiem ir bijusi iespēja apmeklēt Latviju. Šādas iespējas jāizmanto, lai skaidrotu situāciju par norisēm Baltkrievijā ārpus tās robežām, tai skaitā - Latvijā.

Valērijs Cepkalo izteica pateicību Latvijai par tās pausto nostāju, norādot, ka tieši tuvāko kaimiņvalstu atbalsts ir ļoti nozīmīgs un viņš to ļoti augsti vērtē. Viņš sniedza ieskatu par savu līdzšinējo pilsonisko un politisko darbību, kā arī redzējumu par situācijas risinājumu. Notika viedokļu apmaiņa par iespējamo notikumu attīstību, un puses bija vienisprātis, ka starptautiskās sabiedrības atbalsts Baltkrievijas tautai ir būtisks. Ārlietu ministrs un Cepkalo kungs un kundze pauda cerību, ka Baltkrievijā būs iespēja organizēt jaunas prezidenta vēlēšanas starptautisko novērotāju klātbūtnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI