DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība
1
1

Kustība “Dažādībā ir spēks!” saņem prestižo “Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas” atzinību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) un Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) iniciatīva “Dažādībā ir spēks!” ieguvusi “Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balva 2020” (European Enterprise Promotion Awards 2020) nacionālā līmeņa apbalvojumu kategorijā par atbildīgas un iekļaujošas uzņēmējdarbības veicināšanu. Konkursu organizē Eiropas Komisija ar mērķi izcelt labākos uzņēmējdarbības prakses piemērus visā Eiropā.

Latvijā kā biežāko iemeslu, kas traucē ieviest dažādības vadības un iekļaujošas darba vides pasākumus, katrs piektais darba devējs min valdošos aizspriedumus un stereotipus sabiedrībā, kas veido saskarsmes problēmas darba kolektīvā.1

“Lai veicinātu izpratni par dažādību un tās ieguvumiem darba devēju vidū, Sabiedrības integrācijas fonds sadarbībā ar Ventspils Augsto tehnoloģiju parku apņēmās apkopot labās prakses piemērus un izteikt atzinību tiem darba devējiem, kuri ar savu ikdienas darbu snieguši nozīmīgu ieguldījumu diskriminācijas mazināšanā. Priecājamies, ka iniciatīva kalpojusi par motivāciju arī citiem darba devējiem un novērtēta Eiropas līmenī,” skaidro SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

“Ir patiess gandarījums, ka Latvijas darba devēji kļūst atvērtāki. Ar iniciatīvas palīdzību mums ir iespējas veicināt cieņpilnu darba vidi, kur katrs cilvēks jūtas piederīgs un viņa talanti izcelti. Dažādības vadība ir prasme, kas veido augstu pievienoto vērtību organizāciju attīstībā,” saka VATP vadošā eksperte dažādības vadības jautājumos Rasma Pīpiķe.

Kustība “Dažādībā ir spēks!” meklē un godina darba devējus, kas par neatņemamu sastāvdaļu savā darbā uzskata iekļaujošu darba vidi un dažādības vadību organizācijā. Programmas ietvaros tiek nodrošinātas profesionāļu konsultācijas un praktikumi par dažādības vadības metožu ieviešanu darba vidē, kas veicina diskriminācijas gadījumu novēršanu un mazina aizspriedumus un stereotipus darba vidē.

2018.gadā kustībai pievienojās un pašvērtējumam pieteicās  17 darba devēji, 2019.gadā 31 un 2020.gadā jau 44. Labākie dažādības principu ieviesēji katru gadu tiek apbalvoti ar “Dažādības Ķiploka balvu”. Starp iepriekšējo gadu laureātiem ir Draugiem Group, Latvijas Samariešu apvienība, SilJa, Wunder Latvia, Paulig Coffee Latvia, Sociālās integrācijas valsts aģentūra, SCHWENK Latvija, Idea Bits Latvia un Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža.

“Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balva” norisināsies divās atlases kārtās. Nacionālās atlases kārtu izturējušie kandidāti pretendēs uz Eiropas līmeņa balvām, kur pieteikumus vērtēs starptautiska ekspertu žūrija. Apbalvošanas ceremonija paredzēta  novembrī Berlīnē

1 Pētījums par iekļaujošas darba vides un dažādības principu ieviešanu darba vietās Latvijā, 2017.gads https://www.sif.gov.lv/images/files/ESF/ESF-integracija/petijumi/Aptaujas_gala_rezultatu_apkopojums-Analize.pdf

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI