DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijā akreditētie ārvalstu vēstnieki apmeklē Zemgali

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 23. septembrī Latvijā akreditētie ārvalstu vēstnieki ikgadējā reģionālajā braucienā apmeklē Zemgali. Ārlietu ministrijas organizētajā braucienā iepazīt Latvijas reģionus vēstniekus aicina valsts sekretārs Andris Pelšs. Vēstnieki gūs ieskatu par ekonomiskās sadarbības iespējām šajā reģionā, kā arī iepazīs tā kultūrvēsturi.   

Brauciena dalībnieki apmeklēs Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju un tiksies ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu. Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centrā vēstnieki iepazīs visaptverošus saziņas, informācijas apmaiņas un analīzes mehānismus, kuri nodrošina tiešu komunikāciju starp Jelgavas pilsētas iedzīvotājiem, infrastruktūras uzturētājiem, operatīvajiem dienestiem, valsts un pašvaldības iestādēm, komercsabiedrībām un civilās aizsardzības komisiju.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiks tikšanās ar rektori Irinu Pilveri, vēstnieki apmeklēs Meža fakultāti un Pārtikas tehnoloģijas fakultāti.

Ārvalstu vēstnieki būs viesi Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes memoriālajā muzejā “Auči”, kā arī apmeklēs Abgunstes muižu.

Dalībnieki apmeklēs vienu no lielākajiem PET pudeļu pārstrādes uzņēmumiem Ziemeļeiropā AS “PET Baltija”. Uzņēmumā SIA “Cross Timber Systems” vēstnieki uzzinās par krustām līmētu masīvkoka paneļu tehnoloģiju. Tāpat brauciena dalībnieki piedalīsies karameļu gatavošanas meistarklasē “Karameļu darbnīcā”.

Ik gadu Ārlietu ministrija ārvalstu vēstniekiem organizē braucienu uz kādu no Latvijas reģioniem, piemēram, pagājušogad tika piedāvāta iespēja iepazīt Latgali, savukārt pirms tam – Kurzemi un Vidzemi.

Rīgā darbojas 37 rezidējošās vēstniecības un 10 starptautiskās organizācijas un to pārstāvniecības, savukārt Latvijā nerezidējošo vēstniecību skaits ir 92.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI