DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditācijas vēstuli saņem Latvijas vēstnieks OECD un UNESCO Indulis Ābelis

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 18. augustā Latvijas Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijā (UNESCO) Indulim Ābelim.

Kopš diplomāta karjeras sākuma 1993. gadā I. Ābelis ir strādājis Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības nodaļā un Starptautisko ekonomisko sakaru departamentā, kā arī vadījis Finanšu un īpašuma departamentu un Eiropas departamentu. No 2017. gada līdz šim brīdim vadīja Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamentu.

I. Ābelis pildīja dienesta pienākumus Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO (Ženēvā) un Latvijas vēstniecībā Francijā. Viņš bijis ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā, Norvēģijā, Islandē, kā arī pašreiz pilda nerezidējošā vēstnieka pienākumus Tunisijā.

Vēstnieks saņēmis Karalisko Norvēģijas Nopelnu ordeni, Francijas Goda Leģiona ordeni, kā arī Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas atzinības rakstus.

Tāpat pabeidzis Latvijas Universitātes Starptautisko Attiecību institūta Starptautisko ekonomisko attiecību programmu. Vēstnieks pārvalda angļu, franču, krievu valodu.

Indulis Ābelis amatā nomaina Ivitu Burmistri, kura Latvijas intereses OECD un UNESCO pārstāvēja kopš 2016. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI