DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Ārlietu ministrija izsaka nožēlu par tiesas lēmumu Jurija Dmitrijeva lietā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrija izsaka nožēlu par Petrozavodskas pilsētas tiesas pieņemto lēmumu piespriest 3 gadu un 6 mēnešu ilgu ieslodzījumu vēsturniekam-cilvēktiesību aktīvistam Jurijam Dmitrijevam.

Neskatoties uz to, ka sods ir maigāks par prokuratūras pieprasīto, šis tiesas spriedums nav uzskatāms par taisnīgu. Tas ir sagrāvis Jurija Dmitrijeva reputāciju un veselību.

Jurijs Dmitrijevs tika aizturēts 2016. gada 13. decembrī uz apšaubāmu apsūdzību pamata. Lietas ierosināšanai pret Juriju Dmitrijevu kalpoja anonīms iesniegums. 2018. gada 5. aprīlī Petrozavodskas pilsētas tiesas viņu attaisnoja, taču pēc 2 mēnešiem Karēlijas Augstākā tiesa šo pirmās instances attaisnojošo spriedumu atcēla un lietu nosūtīja uz atkārtotu izskatīšanu, vienlaikus izvirzot jaunas apsūdzības.

Jurijs Dmitrijevs ir Karēlijā labi zināms vēsturnieks, Starptautiskā vēstures, izglītības, labdarības un cilvēktiesību biedrības “Memoriāls” Karēlijas nodaļas priekšsēdētājs un cilvēktiesību aizstāvis, kurš 30 gadus veltījis Staļina laika politisko represiju upuru piemiņas iemūžināšanai, kā arī izveidojis represēto apbedījuma vietas “Sandarmoh”, “Krasnij Bor”, un represijās bojā gājušo kapus Sekirnajas kalnā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI