DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

LVC šogad ir veikuši jau 197 dažādas iepirkumu procedūras, noslēgti 159 līgumi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu valsts autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību un veiktu dažāda veida ceļa remontdarbus, organizētu satiksmi un realizētu satiksmes drošības paaugstināšanas projektus, VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) šogad ir veikusi jau 197 dažādas iepirkumu procedūras - gan   atklātās  iepirkumu  procedūras, gan  cenu aptaujas vispārīgo vienošanos ietvaros. Iepirkumu rezultātā ir jau noslēgti 159 līgumi, deviņiem iepirkumiem notiek vērtēšana, 16 iepirkumiem  nogaidīšanas un līgumu noslēgšanas process.

No visiem 2020. gadā veiktajiem iepirkumiem Iepirkumu uzraudzības birojā  (IUB) iesniegtas  kopā  deviņas sūdzības, no kurām  vienā gadījumā aizliegts slēgt līgumu un LVC ir veikusi atkārtotu izvērtēšanu,  divas vēl nav izskatītas,  divos gadījumos ir atļauts slēgt līgumu, viena lietvedība ir izbeigta, savukārt trīs sūdzības tika atsauktas. 

Pēc pretendentu piedāvājumu atvēršanas, iepirkuma komisija vērtē visus iesniegtos priekšlikumus, tai skaitā, nepieciešamības gadījumā uzdod precizējošos jautājumus un lūdz sniegt papildu informāciju. Komunikācija starp iepirkuma komisiju un pretendentiem notiek tikai oficiālas sarakstes veidā un  tikai jautājumos, kas attiecas un konkursa nolikumā iekļautajām  prasībām un iesniegtajiem piedāvājumiem.

Šogad valsts autoceļu būvdarbu un uzturēšanas darbu iepirkumos ir vērojams konkurences pieaugums, iepirkumos piedalās vairāki pretendenti, kas ir pozitīvi. Pateicoties lielākai konkurencei atsevišķos iepirkumos tiek saņemti piedāvājumi ar zemākām cenām, kas, savukārt, ļaus veikt papildu darbus uz valsts autoceļiem.

Patlaban būvdarbi notiek vairāk nekā 70 valsts autoceļu posmos. Šajā sakarā aicinām autovadītājus, plānojot savus maršrutus, ieskatīties remontdarbu kartē www.lvceli.lv, kur ir redzami visi aktīvie būvdarbu objekti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI