DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Ideja par nodokļu maksātāju tiesību hartu ir atbalstāma un virzāma tālāk

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Finanšu ministrijas (FM) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonām un ierēdņiem, lai pārrunātu ideju par nodokļu maksātāju tiesību aizsardzību un šim mērķim atbilstošas hartas izstrādi.

Atis Zakatistovs, Ieva Jaunzeme, Valda Rotberga un Kaspars Čerņeckis iepazīstināja ar kopīgajā FM un VID darba grupā apspriesto ideju par nepieciešamību plašāk izstrādāt nodokļu maksātāju tiesību aizsardzību, paredzot gan attiecīga likuma ‒ hartas ‒ izstrādi, gan paredzot centru vai padomi, kas noteiktā periodā sniedz ieteikumus VID par sistēmisku grozījumu nepieciešamību likumdošanā vai iestādes prakses maiņā.

Valsts prezidents, iepazīstoties ar ideju, uzsvēra, ka “ideja par nodokļu maksātāju tiesību hartu ir atbalstāma un stiprināma, tāpat apspriežams, kā tālāk virzāms darbs pie nodokļu maksātāju tiesību aizsardzības padomes, kam būtu savā darbībā divi virzieni – vai nu rekomendācijas likumu maiņai, vai sistēmiski ieteikumi prakses maiņai”. Pēc E. Levita sacītā, darbs būtu balstāms uz Satversmes 105. panta tālāku izvērsumu hartā, aptverot gan nodokļu maksātāju tiesības un pienākumus, gan labas pārvaldības principus. Prezidents arī pozitīvi novērtēja to, ka tiek domāts par modernas pārvaldības principu īstenošanu šajā nozarē.

Sarunā piedalījās Atis Zakatistovs (Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs), Ilmārs Šnucins (Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos), Ieva Jaunzeme (VID ģenerāldirektore), Valda Rotberga (VID Stratēģiskās attīstības lietu un sabiedrisko attiecību pārvaldes direktore), Kaspars Čerņeckis (Finanšu ministra padomnieks ēnu ekonomikas apkarošanā) un Jana Salmiņa (Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece nodokļu administrēšanas un ēnu ekonomikas apkarošanas jautājumos).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI