DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents sveic ģenerālprokuroru J. Stukānu pirmajā darba dienā jaunajā amatā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, sveicot viņu pirmajā darba dienā jaunajā amatā. J. Stukāns iepazīstināja Valsts prezidentu ar savu redzējumu par ģenerālprokurora darbību un prokuratūras darba pilnveidošanu. “Es novēlu jums sekmīgu darbu jaunajā amatā, un lai jums izdodas sasniegt mērķtiecīgi izvirzītos uzdevumus prokuratūras darbā,” ģenerālprokuroram novēlēja E. Levits.

E. Levits izjautāja par dažādiem prokuratūras darbības aspektiem un ģenerālprokurora redzējumu par nepieciešamo darbu jomas pilnveidošanai. Tika pārrunāts, kā J. Stukāns plāno strādāt pie personālvadības jautājumiem un šobrīd vakanto prokuroru vietu aizpildīšanas, kā arī prokuroru apmācības nodrošināšanas specifiskajos jautājumos. Tāpat tika spriests par prokuratūras un Valsts policijas turpmāko sadarbību. Sarunā abas puses arī pieskārās tematam par Prokuratūras likuma pilnveidošanas iespējām.

Abas puses apspriedās par jaunizveidoto Eiropas Prokuratūru un Latvijas dalību un pienākumiem tās darbībā, esot vienisprātis, ka Latvijai ir jābūt aktīvai Eiropas Prokuratūras darbā un jāatrod tam nepieciešamie līdzekļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI