DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vecākā eksperte saņem ASV Valsts departamenta atzinību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 25. jūnijā ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo publiskoja ASV Valsts departamenta 2020. gada ziņojumu par cilvēku tirdzniecības apkarošanu (Trafficking in Persons (TIP) Report 2020). Latvijas centieni novērtēti atbilstoši 2. līmenim (Tier 2), kas nozīmē, ka Latvijas valdība pilnībā neizpilda minimālos standartus, lai izskaustu cilvēku tirdzniecību, bet pieliek ievērojamas pūles, lai to paveiktu.

Atzinīgi tika novērtēti Latvijas valdības centieni iekļaut pieaugumu cilvēku tirgotāju kriminālvajāšanas un notiesāšanas lietās; ievērojami bargāku sodu piespriešanu, tai skaitā ieslodzījumu notiesātajiem cilvēku tirgotājiem; labojumus normatīvajos regulējumos, lai iekļautu valsts apmaksātajā cilvēku tirdzniecības upuru aizsardzības programmā nepilngadīgos no valsts ārpus ģimenes aprūpes iestādēm un būtisku pieaugumu attiecībā uz identificēto ārvalstu darba ņēmēju skaitu, kas Latvijas teritorijas ietvaros iesaistīti darba ekspluatācijā.

ASV valsts sekretārs Pompeo atzinīgi novērtēja desmit cilvēku tirdzniecības apkarošanas aktīvistu no Butānas, Ēğiptes, Kaboverdes, Honkongas, Kazahstānas, Kenijas, Latvijas, Malavi un Moldovas ieguldījumu cīņā pret cilvēku tirdzniecību.

Īpašo ASV Valsts departamenta atzinību un TIP Report 2020 Hero goda nosaukumu saņēma Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vecākā eksperte – Nacionālā koordinatore cilvēku tirdzniecības novēršanas jautājumos Lāsma Stabiņa. "Esmu lepna, ka esmu pagodināta kā TIP ziņojuma varonis. Esmu lepna nest Latvijas vārdu pasaulē un parādīt citiem savas valsts un tās tautas spēku un apņēmību," izteicās Stabiņa.

Gadiem ilgi, Lāsma Stabiņa ir virzījusi Latvijas rīcībpolitiku cilvēku tirdzniecības novēršanas jautājumos. Kopš 2014. gada viņa ir bijusi Latvijas valdības Nacionālās cilvēku tirdzniecības koordinatore, iestājoties par cilvēku tirdzniecības reformām valdības iekšienē un veidojot attiecības arī ar NVO. Viņa ir devusi nenovērtējamu pienesumu cilvēku tirdzniecības apkarošanas jomā ar savu darbu, pieredzi, enerģiju un nostāju, kas palielināja izpratni par cilvēku tirdzniecību Latvijas un starptautiskās auditorijas vidū.

Papildus saites:

https://lv.usembassy.gov/lv/our-relationship-lv/policy-history-lv/trafficking-in-persons-lv/

https://www.state.gov/wp-content/uploads/2020/06/2020-TIP-Report-Complete-062420-FINAL.pdf

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI