DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Doktorante Madara Prata pēta, kā tehnoloģijas ietekmē cilvēku motivāciju un apmierinātību uzņēmumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kopš pērnā gada rudens semestra sākuma Vidzemes Augstskolā (ViA) darbu uzsākusi doktorante - Madara Prata, sekmējot projekta “Vidzemes Augstskolas akadēmiskā personāla pilnveide un cilvēkresursu attīstība” mērķi - iesaistīt doktorantus augstskolas akadēmiskajā darbā un veicināt jauna akadēmiskā personāla piesaisti ilgtermiņā.

Projektā  Vidzemes Augstskolā piesaistītie doktoranti līdz ar rudens studiju semestra sākšanos, augstskolā uzsākuši pildīt dažādus akadēmiskos pienākumus, piemēram, docēt dažādus studiju kursus, vadīt maģistra un bakalaura darbus, konsultēt studentus noslēgumu darbu izstrādes procesā, prakses atskaišu aizstāvēšanas komisijas sastāvā piedalīties atskaišu novērtēšanā, kā arī līdzdarboties jauna studiju kursa sagatavošanas procesā. Savukārt pētniecībā doktoranti līdzdarbosies, piemēram, piedaloties pētnieciskajās pēcpusdienās, veicot pētniecisko darbu sadarbībā ar studentiem un ārvalstu partneriem, izstrādājot pētniecības projektu pieteikumus, strādājot pie studiju satura pilnveides, piedaloties starptautiskās zinātniskās konferencēs un sagatavojot zinātniskās publikācijas.

Doktorante Madara Prata uzsver, ka iespēja piedalīties projektā un būt daļai no Vidzemes Augstskolas kolektīva bijusi motivācija atgriezties Latvijā pēc vairākiem studijās un darbā pavadītiem gadiem ārzemēs. M. Prata, izvērtējot sniegto iespēju, secina: “Ņemot vērā, ka man mērķis ir veidot ilgstošu akadēmisko karjeru, šis projekts man dod milzīgas iespējas mācīties, pilnveidoties un sagatavoties savai turpmākajai profesionālajai karjerai. Man ir iespēja ne tikai veikt savu pētījumu, bet arī atrasties zinātniskā vidē, kurā ar kolēģu palīdzību mana doktora darbs gūst lielāku vērtību un, manuprāt, daudz augstāku kvalitāti.”

Šobrīd M. Pratai ir pilna slodze doktorantūrā un viņa izstrādā savu promocijas darbu Informācijas tehnoloģiju jomā. Izstrādājamā darba tēma: “Kā tehnoloģijas ietekmē cilvēku motivāciju un apmierinātību uzņēmumā”. “Šobrīd, pandēmijas ietekmē daudzi uzņēmumu vadītāji ar padotajiem komunicē izmantojot tehnoloģijas. Kad uzsāku savu pētījumu, valdīja zināma skepse, jo darba tēma nešķita aktuāla, bet, līdz ar ārkārtējās situācijas iestāšanos, darbam parādījās nozīme,” savu promocijas darbu komentē M. Prata.

Viņas dalība projektā paredz akadēmisko, administratīvo un zinātnisko darbu. “Projekta ietvaros rakstu vairākus programmu aprakstus un nākamajā semestrī vadīšu divus lekciju kursus - “Organizācijas pārvaldība” un “Digitālais mārketings”. Pašlaik esmu ievēlēta lektora amatā un Vidzemes Augstskolā strādāšu turpmākos sešus gadus,” saka M. Prata.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI