DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs aicina apmeklēt ekskursiju “Mākslinieku ikdiena”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20. jūnijā plkst. 11.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs aicina apmeklēt tematisko ekskursiju “Mākslinieku ikdiena”.

20. gadsimta sākumā Alberta ielas 12. nama 9. dzīvoklis bija gleznotāja Jaņa Rozentāla un viņa sievas, somu dziedātājas Ellijas Forseles-Rozentāles ģimenes mājoklis. Divu radošo personību dzīvē savijās latviešu un somu kultūras tradīcijas, kas izpaudās gan interjera iekārtojumā, gan ikdienas dzīves ritējumā. Vēstules, atmiņu stāsti un saglabājušās fotogrāfijas liecina par to, ka Rozentālu mājas sadzīve atšķīrās no dzīvesstila, kas valdīja citos 20. gadsimta sākuma pilsoniskās sabiedrības namos.

Aicinām sestdien, 20. jūnijā, plkst. 11.00 iepazīties ar stāstiem par mākslinieku ģimenes gaitām, piedaloties tematiskajā ekskursijā “Mākslinieku ikdiena”. Ekskursijas laikā būs iespējams iepazīties ar gleznotāja Jaņa Rozentāla un Ellijas Forseles-Rozentāles dzīvokli, kā arī paviesoties viņu apakšīrnieka – rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa istabā.

Vietu skaits ir ierobežots. Aicinām pieteikties uz ekskursiju, izmantojot saiti https://mobilly.lv/muzeju-bilesu-rezervacija/#/muzeji/75/107/543 vai zvanot pa tālruni 26586404.

Biļešu cenas: Ekskursija muzejā: 2.50 EUR, skolēniem, studentiem un senioriem 1.50 EUR.

Tuvāka informācija: pa tālruni 67331641, 26586404 vai e-pastu: jrrbm@memorialiemuzeji.lv.

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums. Foto un video materiāli var tikt publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI