DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Notiks Indijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas ASSOCHAM organizētā augsta līmeņa diskusija tiešsaistē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis 16. maijā piedalīsies Indijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas ASSOCHAM organizētā augsta līmeņa diskusijā tiešsaistē “Beyond the Lockdown”, daloties ar Latvijas industrijas redzējumu par COVID-19 krīzes ietekmi uz ekonomiku un uzņēmējdarbību, kā arī iespējām nākotnē, ieskaitot Latvijas uzņēmēju sadarbību ar Indiju.

ASSOCHAM organizētā tiešsaistes diskusija ir daļa no plašākām diskusijām Indijā par iespējām un izaicinājumiem Indijas ekonomikas un uzņēmējdarbības vidē pēc COVID-19 krīzes, īpašu uzmanību veltot Indijas gatavībai piesaistīt ārvalstu uzņēmumu interesi laikā, kad tiek pārdomāta starptautisko vērtību ķēžu drošība un dažādošanas iespēja, kā arī industrijas gatavībai jauniem biznesa modeļiem un sadarbībai, īpaši mikro, mazo un vidējo uzņēmumu segmentā.

Samitu atklās Indijas Tirdzniecības un rūpniecības lietu ministrs Piušs Gojals (Piyush Goyal), un tajā piedalīsies vairāki ievērojami Indijas centrālās un štatu valdības un uzņēmumu pārstāvji, kā arī vēstnieki (skatīt programmas projektu). 

Izmantojot iespēju, ko sniedz esošais krīzes laiks jaunu biznesa iespēju apsvēršanā, tiešsaistes diskusijā laipni aicināti piedalīties visi, kam ir interese par iespējām Indijas tirgū. Diskusija sāksies 16.maija plkst. 11:30 pēc Latvijas laika (t.i. 14:00 pēc Indijas laika) GoToMeeting platformā. Saite uz reģistrēšanos: https://register.gotowebinar.com/register/71241063420318221.

Tāpat diskusijai varēs sekot tiešsaistē Youtube un Facebook kanālā, kā arī Indijas medijos (saites būs pieejamas īsi pirms diskusijas).

Ja ir komentāri un jautājumi, kurus būtu nepieciešams apskatīt vai uzdot Indijas pusei diskusijas laikā, iespējams sazināties ar Latvijas vēstniecību Indijā pa e-pastu evija.rimsane@mfa.gov.lv.

Informācijai

Saskaņā ar COVID-19 pirmskrīzes izaugsmes projekcijām Indija ir viena no ātrāk augošām ekonomikām pasaulē un nākamos 15 gados kļūtu par trešo lielāko ekonomiku pēc pirktspējas paritātes. Kopš 2008.gada Indijas IKP audzis par aptuveni 130%, 2018.gadā sasniedzot 2,72 triljonus ASV dolāru. Saskaņā ar Pasaules Bankas publicēto biznesam labvēlīgāko pasaules valstu reitingu 2020.gadā Indija ieņem 63.vietu, kas ir pastāvīgs kāpums. Savukārt Globālajā inovāciju indeksā Indija ieņem 51.vietu, un ar 26 vienradžiem ieņem līdera pozīcijas jaunuzņēmumu ekosistēmā. Fokusējoties uz biznesa vides uzlabošanu, reformām tiešo ārvalstu investīciju piesaistē, un ieviešot atbalstošus noteikumus uzņēmumu maksātnespējas un bankrota gadījumos, Indija kļuvusi par pievilcīgu tirgu ārvalstu uzņēmējiem.

Uzņēmumu no Eiropas Savienības (ES) atbalstam Indijā darbojas ES-Indijas biznesa atbalsta grupa, kas ir Eiropas Komisijas finansēts ietvara mehānisms, un tā ietvaros tiek sniegts gan informatīvs atbalsts par Indijas tirgus nosacījumiem un tirgus izpēti, gan rīki uzņēmumu ienākšanas gatavības Indijas tirgū novērtēšanai, gan regulatoru un problēmjautājumu risināšanas atbalsts dialogā ar Indijas valdību. Tāpat Indijā darbojas Eiropas Ekonomiskā grupa, kas apvieno Indijā darbojošos uzņēmumus no Eiropas.

Latvijas vēstniecība Indijā tika atvērta 2014.gadā, un Latvijai Indijā ir trīs goda konsuli ekonomiski spēcīgajos reģionos Mumbajā un Dienvidindijā – Čennajā un Bengalūru, kas ir būtisks atbalsts, attīstot politisko, ekonomisko, kultūras un konsulāro dialogu starp Latviju un Indiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI