DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Ārkārtējā situācija – brīvpieejas publikācijas JURISTA VĀRDĀ

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā jau katru nedēļu, arī šoreiz, jaunākajā “Jurista Vārda” laidienā, ikvienam interesentam ir pieejamas publikācijas saistībā ar pasaulē izsludināto pandēmiju. Brīvpieejā – intervija ar iekšlietu ministru Sandi Ģirgenu un tiesību zinātnieces Santas Slokenbergas publikācija “Kaimiņš klepo. Ko es varu uzzināt?”.

Viss žurnāla “Jurista Vārds” 2020. gada 28. aprīļa laidiens elektroniski pieejams šeit: https://juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12254

Ārkārtējās situācijas laikā par koordinējošo institūciju noteikta Veselības ministrija. Taču liela atbildības daļa gulstas arī uz Iekšlietu ministriju, kuras padotības iestādēm jānodrošina Ministru kabineta rīkojuma Nr. 103 un citu ar epidemioloģisko drošību saistīto normatīvo aktu ievērošana, tai skaitā sociālās distancēšanās noteikumi.

Kā šajā situācijā ar saviem pienākumiem tiek galā Valsts policija un citi iekšējās drošības dienesti? Ko būtu vajadzējis darīt citādāk, un kādas mācības no šīs krīzes var gūt? Un kā norit Valsts policijas priekšnieka amata kandidāta meklēšana? Atbildes uz šiem uz citiem jautājumiem – "Jurista Vārda" sarunā ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu.

Kā zināt, kurš ir saslimis? Vai to, ņemot vērā ārkārtējās situācijas apstākļus, ir vai varētu būt iespējams uzzināt, ja jā – tad (no) kā? Ja nē, ko sabiedrības loceklis drīkst zināt, lai varētu efektīvi izvērtēt individuālo risku un veicinātu, ka jauni saslimšanas gadījumi mazinās vai pat nerodas vispār? Šiem jautājumiem publikācijā “Kaimiņš klepo. Ko es varu uzzināt?” pievēršas LL.D. Santa Slokenberga.

(!) “Jurista Vārda” saturu veido oriģināldarbi, kurus sargā autortiesības. Jebkāda žurnālā, tostarp žurnāla elektroniskajā versijā juristavards.lv, publicēto rakstu (tai skaitā brīvpieejai atvērto publikāciju) pārpublicēšana pieļaujama tikai ar redakcijas rakstveida atļauju. Citēšanas gadījumā atsauce uz “Jurista Vārdu” ir obligāta, vienlaikus norādot arī pirmpublikācijas vietu un laiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI