DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Zaļā gaisma IeM iniciatīvai piešķirt piemaksas Iekšlietu dienestiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 16. aprīlī, pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena lūguma Ministru kabinets nolēma piešķirt Iekšlietu ministrijai finansējumu, kas nepārsniedz 2 590 703 euro, lai nodrošinātu piemaksas no 2020. gada 12. marta līdz 2020. gada 31. maijam Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos ārkārtas sabiedrības veselības apdraudējumā saistībā ar  “Covid-19” uzliesmojumu un seku novēršanu.

Piemaksas saņems Valsts policijas, Valsts robežsardzes, kā arī Valsts drošības dienesta amatpersonas.

“Tāpat kā mediķi, arī iekšlietu sistēmas darbinieki šobrīd, veicot tūkstošiem kontroles par aizliegumu ievērošanu un drošības pasākumus uz robežas, sevi pakļauj paaugstinātam inficēšanās riskam, kā arī strādā papildus darba stundas. Tas, cik ātri atgūsimies no pandēmijas ir ne mazāk atkarīgs no dienestiem, kā no mediķiem, tieši tāpēc, novērtējot iesaistīto dienestu darbinieku darbu, uzveru, ka viņi ir pelnījuši arī finansiālu atzinību par paveikto,” pauž iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Valsts policija pastiprināti veic preventīvās pārbaudes par ārkārtas situācijas aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu (pašizolācijas un karantīnas prasību neievērošanu, cilvēku pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu u.c.). No 13.marta līdz 15.aprīlim policija veikusi 36 790 preventīvas pārbaudes, uzsākusi 664 administratīvās lietvedības, 463 resoriskās pārbaudes un noformējusi vairāk nekā 500 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Ikdienā pastiprināti reaģējot uz izsaukumiem, kas ir saistīti ar Covid-19 izplatīšanās ierobežošanu, policijas reaģējošiem spēkiem potenciālās inficēšanās risks ir ievērojami augstāks.

Valsts robežsardze nodrošina apliecinājumu izsniegšanu un saņemšanu no visām ārējo robežu šķērsojošajām personām, kā arī imigrācijas kontroles ietvaros uz pierobežas ceļiem nodrošina pasākumus sabiedriskās kārtības jomā, veic valsts robežu šķērsojošo personu plūsmas organizāciju Latvijas Republikas pusē, kā arī nodrošina apliecinājumu saņemšanu no visām ieceļojošajām personām, t.sk. kravu pārvadātājiem un citu valstu valstspiederīgo repatriācijas reisiem, kas caur Latvijas Republiku tranzītā tiek nogādāti uz mītnes valsti.

Finanšu līdzekļus paredzēts piešķirt no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI