DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Valsts institūciju darbība ārkārtējā situācijā: jaunā likuma komentāri JURISTA VĀRDĀ

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunākajā “Jurista Vārda” laidienā žurnāla redakcija piedāvā plašu ekspertu skaidrojumu par 3. aprīlī Saeimas steidzamības kārtībā pieņemto likumu “Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību”. Valsts prezidents to izsludināja oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” laidienā Nr. 67B.

Viss žurnāla “Jurista Vārds” 2020. gada 14. aprīļa laidiens elektroniski pieejams šeit: https://juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12252

Ņemot vērā radikālās pārmaiņas, ko valstī radījusi ārkārtējā situācija, ietekmējot arī valsts institūciju darbību, likums “Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību” un tā komentāri kļūs par tiesību piemērotāju būtisku darba instrumentu: Likuma "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību" komentāri

Tāpat šajā žurnālā lasāms raksts “Deklarācija starptautiskajām cilvēktiesību organizācijām par ārkārtējo situāciju Latvijā”, kurā skaidrots Latvijas lēmums uz ārkārtējās situācijas laiku atkāpties no atsevišķām mūsu valsts starptautiskajām saistībām cilvēktiesību jomā. Raksta autores - Kristīne Līce (Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās) un Elīna Luīze Vītola (Latvijas pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās biroja juriskonsulte). Latvija ir viena no astoņām valstīm, kas iesniegusi deklarāciju Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 15. panta kārtībā, un viena no sešām valstīm, kura iesniegusi deklarāciju ANO 1966. gada Starptautiskā pakta par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām 4. panta kārtībā.

Atgādinām, ka žurnāla “Jurista Vārds” publikācijas saistībā ar pandēmiju šajos ārkārtas apstākļos ir bez maksas pieejamas portālā juristavards.lv – sadaļā “Cīņa ar pandēmiju: tiesiskie aspekti”

(!) “Jurista Vārda” saturu veido oriģināldarbi, kurus sargā autortiesības. Jebkāda žurnālā, tostarp žurnāla elektroniskajā versijā juristavards.lv, publicēto rakstu (tai skaitā brīvpieejai atvērto publikāciju) pārpublicēšana pieļaujama tikai ar redakcijas rakstveida atļauju. Citēšanas gadījumā atsauce uz “Jurista Vārdu” ir obligāta, norādot pirmpublikācijas vietu un laiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI