DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atbalsta līdzfinansējumu Rīgas Pašvaldības policijas zivju resursu aizsardzības projektam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 9. aprīlī, Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija videokonferences režīmā notikušajā sēdē nolēma piešķirt līdzfinansējumu Rīgas pašvaldības policijas sagatavotajam projektam „Alumīnija laivas un kvadricikla iegāde zivju resursu aizsardzībai”.

Projekts tiks īstenots, lai aizsargātu zivju resursus Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā, veicot akvatorijas monitoringu, reidus, izņemtu nelikumīgus makšķerēšanas un zvejniecības rīkus, aizturētu un sodītu maluzvejniekus. Veiksmīgi sadarbojoties ar Valsts vides dienestu un citām institūcijām, kas apkaro nelegālo zvejniecību, Rīgas Pašvaldības policija pēdējos gados ir ieguvusi nozares pārstāvju atzinību par paveikto un pierādījusi sevi kā vienu no galvenajām kontrolējošām institūcijām nelegālās zvejniecības apkarošanā Rīgas akvatorijā.

Ja Zemkopības ministrijas Zivju fonds apstiprinās Rīgas Pašvaldības policijas iesniegto projektu, tad projekta ietvaros ir plānots iegādāties alumīnija laivu, kura aprīkota ar jumta konstrukciju, autonomu siltā gaisa krāsniņu, bākugunīm un sirēnu. Tāpat plānots iegādāties pastiprinātas caurejamības kvadriciklu, kurš būtu speciāli aprīkots un piemērots zvejas un makšķerēšanas noteikumu kontroles vajadzībām.

Kopā projektam paredzamais finansējums no Zivju fonda ir 19988 eiro. Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija šodienas sēdē apstiprināja projekta līdzfinansējumu no pašvaldības puses ir 4299 eiro.

Zemkopības ministrijas apakšprogramma Zivju fonds izveidota zivju atražošanas un aizsardzības pasākumu veikšanai. Tāpat fonda līdzekļi tiek izmantoti zivju resursu izpētei, kā arī piesārņojuma un saimnieciskās darbības ietekmes uz zivju resursiem izpētei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI