DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Pieaugušo izglītības platforma EPALE padziļināti rakstīs par pieaugušo digitālajām prasmēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Digitālās prasmes kā priekšnoteikums pilnvērtīgām mācībām – šādu tēmu no aprīļa līdz jūnijam savās publikācijās padziļināti pētīs EPALE – Eiropas Savienības valstu pieaugušo izglītības elektroniskā platforma.  20. aprīlī pulksten 11.00 šīs tēmas ietvaros EPALE Latvijas atbalsta dienests rīko tiešsaistes video semināru “Mūžizglītības veiksmes formula”, kuru vadīs  LU vadošā pētniece un asociētā profesore Dr. Paed. Ieva Margeviča-Grinberga.

Vebināra dalībnieki uzzinās, kā mainās mācību process 21.gadsimtā, kā pieaugušajiem veiksmīgi mācīties, lai sasniegtu personīgos un profesionālos mērķus, kā  organizēt pašvadītas mācības  un attīstīt caurviju prasmes. Dalība vebinārā ir bez maksas, un tas tiks straumēts EPALE Latvija Facebook profilā. 

Šābrīža ārkārtējā situācija - Covid-19 globālā pandēmija – pierāda, ka no digitālajām prasmēm kļūst atkarīga sabiedrības pilnvērtīga funkcionēšana: attālināts darbs un mācības, piekļuve būtiskiem pakalpojumiem, savstarpējā saziņa un iedzīvotāju grupu tīklošana. Koronavīruss neapturēs arī izglītošanos – tiek piedāvātas daudzveidīgas tiešsaistes mācību programmas un rīki, lai pieaugušie varētu pilnveidot prasmes vai iegūt jaunas zināšanas.

21.maijā EPALE platformā notiks rakstiska tiešsaistes diskusija “Digitālās prasmes kā priekšnoteikums pilnvērtīgām mācībā”, kurā aicināts iesaistīties ikviens, kura intereses vai darbs ir saistīts ar pieaugušo izglītību.

Pieaugušo izglītības elektroniskā platforma EPALE Latvijā tiek attīstīta Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI