DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas administrators uzdod sakārtot sabiedriskā transporta kustību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 26. martā, Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics ir uzdevis pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam un pašvaldības uzņēmuma „Rīgas satiksme” valdei nekavējoties nodrošināt piemērotu sabiedriskā transporta kustību atbilstoši epidemioloģiskai situācijai valstī.

„Epidemiologu ieteikumos balstīta rīcība par cilvēku drošību ir pirmajā vietā. Tieši tāpēc, atsaucoties uz Veselības ministrijas speciālistu vakar publiski pausto informāciju par aktuālo situāciju, esmu uzdevis pastiprināt drošību sabiedriskajā transportā, tai skaitā gādāt par pietiekamu sabiedriskā transporta reisu skaitu, nodrošinot pēc iespējas mazu salonu piepildījumu. Lai gan „Rīgas satiksmes” dispečeri nepārtraukti seko līdzi situācijai un iespējami ātri reaģē, tomēr reakcijai jābūt vēl ātrākai - īpaši brīdī, kad Latvijā nu jau novērojams otrais epidēmijas attīstības posms. Uzņēmumam kopā ar pašvaldību nekavējoties jāpārplāno transporta kustība,” sacīja Edvīns Balševics.

Rīgas dome joprojām aicina iedzīvotājus īpaši rūpīgi izvērtēt braucienu nepieciešamību laikā, kad jāievēro arī fiziskā distancēšanās. Sabiedrības iesaiste un atbildība ir ļoti būtiska, lai apturētu vīrusa tālāko izplatību.

Rīdziniekiem radušos jautājumus par pašvaldības darbu ārkārtējās situācijas laikā ir iespēja uzdot, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80000800. Savukārt tos iedzīvotājus, kuri atrodas pašizolācijā un kuriem nav neviena līdzcilvēka, kas varētu palīdzēt ar pārtikas produktu piegādi, kā arī brīvprātīgos, kas varētu piegādāt pārtikas produktus šiem cilvēkiem, aicinām zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai sazināties ar „Latvijas Sarkano Krustu”, vai „Latvijas Samariešu apvienību”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI